Увеличение на минималната работна заплата на 850 лева и ръст

...
Увеличение на минималната работна заплата на 850 лева и ръст
Коментари Харесай

Синдикалисти искат 850 лв. минимална работна заплата от 1 юли

Увеличение на минималната работна заплата на 850 лв. и растеж на приходите за всички работещи в бюджетната сфера с 10% от 1 юли тази година. За това упорстват от КНСБ. Изчисленията на синдикалистите демонстрират, че насъбраната инфлация за последните 2 години е над 28 на 100.
Прочетете още
248 милиона лв.. Точно толкоз пари са нужни за компенсиране на насъбраната инфлация от 2021 година насам за всички министерства и ведомства, сочат сметките на синдикалистите. Те упорстват заплатата на педагозите да се поддържа в размер на 125% от междинните възнаграждения за страната.

На настояването за повече пари икономическият министър отговори, че приходите би трябвало да следват растежа на стопанската система. „ Не, че всеки не желае колкото може, повече да се повишават, само че въпреки всичко би трябвало да се съобразяваме с някои действителности. Аз персонално съм последовател на приходите да се повишават и с повишаване на продуктивността, а не просто по този начин ”, съобщи Никола Стоянов.

От КНСБ упорстват и страната ни да изиска преразглеждане на критерия за 3% бюджетен недостиг, какъвто е заложен в Маастрихтските критерии за банкет в еврозоната.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР