Увеличение на лихвите, но най-вече тези по кредитите и по-малко

...
Увеличение на лихвите, но най-вече тези по кредитите и по-малко
Коментари Харесай

Очакват нов скок на лихвите

Увеличение на лихвите, само че най-много тези по заемите и по-малко на тези по депозитите, чака финансовият бранш, демонстрира изданието ДФинансов бранш: оценки и упования ", което е оповестено на уеб страницата на министерството на финансите. В него прогноза вършат търговски банки, капиталови медиатори, пенсионноосигурителни сдружения и ръководещи сдружения.
И през трето тримесечие се резервират упованията на множеството от интервюираните за нарастване на лихвените проценти по депозитите. Балансовите стойности при депозитите в долари се повишават по отношение на оценките в предходното издание, до момента в който тези за депозитите в лв. и евро минимално се намаляват.
Забелязва се доминиращ дял на предвиждащите нарастване на лихвените равнища измежду комерсиалните банки и капиталовите медиатори, до момента в който отговорите на пенсионноосигурителните и ръководещите сдружения са съвсем еквивалентно разпределени в поддръжка на опазване на настоящите лихви и на тяхното нарастване. Като цяло прогнозите подхождат на политиките на главните централни банки - Фед и ЕЦБ оповестиха повишение на главния лихвен % и през юли, само че упованията са за скорошно постигане на върха на лихвените проценти.
Прогнозите за лихвените нива по заемите се резервират в посока нарастване през настоящото по отношение на предходното тримесечие. Поскъпване на кредитния запас се чака при всички валути. Забелязва се доста по-голям синхрон в оценките за лихвената динамичност при заемите спрямо предвижданията на респондентите за лихвите при депозитите, се показва в разбора. Според повече от половината интервюирани, равнището на междуфирмената задлъжнялост в стопанската система ще продължи леко да се усилва.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР