Увеличена електорална дистанция между ГЕРБ и БСП, а ВМРО и

...
Увеличена електорална дистанция между ГЕРБ и БСП, а ВМРО и
Коментари Харесай

Тренд: ГЕРБ увеличава преднината си пред БСП

Увеличена електорална отдалеченост сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия, а Вътрешна македонска революционна организация и Демократична България с парламентарно посланичество при избори през днешния ден - това е резултатът от изборите за Европейски парламент съгласно данните от постоянното изследване на "Тренд " направено от 5 до 12 юни измежду 1008 души по поръчка на вестник "24 часа ".

ГЕРБ усилва преднината си пред своя главен конкурент Българска социалистическа партия и през юни социолозите записват разлика от съвсем 5 на 100 от всички интервюирани. В действителна изборна обстановка при парламентарен избор, преизчислявайки каузи на деклариращите, че няма да гласоподават, това би означавало отдалеченост сред двете от близо 8 %.

Движение за права и свободи резервира обичайното си въздействие със 7.1 на 100 от всички интервюирани.

Високият резултат за Вътрешна македонска революционна организация на евровота е дал подтик на партията и при възможни парламентарни избори, те биха имали независимо посланичество в Народното събрание. Същото важи и за Демократична България.

Моментната фотография през юни сочи, че това ще са единствените пет обединения, която ще прескочат изборната преграда от 4 на 100 при възможни парламентарни избори.

"Обединени патриоти " като коалиция продължава да има известна инерция (1,3 на сто) при спонтанните отговори. Сходен резултат отчитаме и при "Воля " (1,2 на сто), и "Атака " (1,1 процента).

Мнозинството от българите (52 на сто) не считат, че са нужни предварителни парламентарни избори, а 29 на 100 са на противоположното мнение.

Анализаторите не регистрират основна динамичност в оценката за работата на главните институции. При Народното събрание и държавното управление има минимална позитивна смяна, дължаща се още веднъж на резултатите от изборите за Европейски парламент и успеха на главната ръководеща партия.

През юни 20 на 100 от всички българи дават позитивна оценка за активността на Народното събрание, до момента в който 65 на 100 са на противоположното мнение. При държавното управление съотношението сред позитивна и негативна оценка е 30 на 100 на 54 %.

При президента се задържа отрицателната наклонност, само че и този месец с минимални стойности, разясняват от "Тренд ". Положителната оценка за работата на президента през този месец е 48 %, а негативната - 33 на 100.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР