Увеличават се усилията за евакуацията на хора от летището в

...
Увеличават се усилията за евакуацията на хора от летището в
Коментари Харесай

Байдън: Увеличават се усилията за евакуация на хора от летището в Кабул

Увеличават се напъните за евакуацията на хора от летището в афганистанската столица Кабул, съобщи американският президент Джо Байдън.

По думите му Съединените щати са евакуирали близо 28 000 души през последната седмица.

Хиляди искащи да изоставен Афганистан се тълпят на летището в столицата.

В хаоса са починали минимум 20 души по данни на НАТО. Други европейски страни също изтеглят свои жители, както и афганистанци, искащи да изоставен страната, завзета от талибаните преди седмица.

Пентагонът активизира 18 цивилен самолета за евакуационни полети. Заради големия брой искащи се ускорява натискът върху президента Байдън да отсрочи крайния период за евакуациите след 31 август. Той сподели, че разисква въпроса с водачите на други страни.

Според английския министър, отговарящ за въоръжените сили – Джеймс Хийпи, талибаните спомагат в организацията на евакуациите, което улеснява процеса.

Междувременно стотици хора се събраха пред постройката на канцлерството в Берлин и желаеха безвредна евакуация за афганистанците, искащи да изоставен страната.

Стотици демонстрираха и във Франция, само че в отбрана на хората, които остават в Афганистан.

Президентът Еманюел Макрон неведнъж съобщи, че Париж работи за извеждането на френските жители от Афганистан, както и на афганистанците, работещи за западни организации.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР