Увеличават се случаите на морбили у нас. Те вече са

...
Увеличават се случаите на морбили у нас. Те вече са
Коментари Харесай

Случаите на морбили в страната вече са 92, щамът е внесен от Италия или Германия

Увеличават се случаите на морбили у нас. Те към този момент са 92. Засегнати са областите Благоевград, Бургас, Пловдив, София и София-град. Изследване в немска лаборатория е посочило, че вариантът, които циркулира у нас, е импортиран от Италия или Германия. Това заяви пред Българска национална телевизия шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев.

В немска лаборатория са изпратени проби на 21 заболели от морбили от Разложко и София. Резултатите удостоверили подозренията на здравните управляващи, че вариантът, който циркулира у нас, е друг от импортирания през 2017 година от Украйна.

Проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания: Щамът е нов импорт от Италия или Германия. По този метод ние демонстрираме, че нямаме вътрешно разпространяване на морбилния вирус и, че системата ни по повод надзор на морбили работи.
Според Кантарджиев 38% от инфектираните с морбили са деца ненавършили възрастта за имунизация.

Проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания: Да се пазят неимунизираните деца и всички деца до 8-годишна възраст, които нямат една имунизация, би трябвало да бъдат ваксинирани. След което пропуснатите на 12-годишна възраст реимунизирани.
Ваксините не са рискови, разяснява алергологът учен Богдан Петрунов.

Академик Богдан Петрунов, алерголог и имунолог: Тук става въпрос за вкарване в организма на индивида на артикули, които подтикват мощно защитните сили. Без имунизациите ние, в действителност, голяма част от инфекциозните болести, които съществуват, ние просто ще загиваме.

От Националния център по заразни и паразитни заболявания оповестиха, че за момента няма данни за затруднения при инфектираните с морбили у нас.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР