Увеличават се случаите на COVID-19 и на останалите респираторни инфекции

...
Увеличават се случаите на COVID-19 и на останалите респираторни инфекции
Коментари Харесай

Увеличават се случаите на COVID-19 и на останалите респираторни инфекции у нас

Увеличават се случаите на COVID-19 и на останалите респираторни инфекции в последните месеци. Това съобщи доктор Благомир Здравков, изпълнителен шеф на СБАЛ по детски заболявания " Проф. Иван Митев " пред БНР.

" Изолацията по време на пандемията докара до това доста деца все още да не са имали контакт с грипни, парагрипни и други вируси. Това от една страна е добре, само че от друга води до по-тежко, а от време на време и атипично протичане на тези болести. Що се отнася до коронавирус инфекцията при децата – в нашата болница лекувахме едни от най-тежките случаи от цялата страна и за благополучие резултатите сочат, че сме се справили чудесно ", сподели доктор Здравков.

По думите му и медиците, и системата имат подготвеност да се оправят с по-сложна обстановка. " Можем да чакаме нови талази на Covid-19, само че насъбраният опит дава убеденост, че даже при неопределеност на вируса и симптоматиката, породена от него, ще се оправим. Извървяхме дълъг път и в този момент сме по-подготвени, знаем по какъв начин да се пазим, подобрихме лечебните логаритми “, добави доктор Здравков.

За страничните резултати от имунизациите той сподели, че в столичната педиатрия са имунизирани доста деца и при тях не е имало демонстрация на тежки нежелани лекарствени реакции. Според него едни от най-тежките случаи на деца с  Covid-19 са били на неимунизирани родители.

Д-р Благомир Здравков е част от самодейността " Ти решаваш " на БЧК, по стратегия " Дейности в отговор на COVID-19 в България ". Тя е финансирана от Американската организация за интернационално развиване (USAID) посредством Глобалния зов на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР