Увеличават се малчуганите, облазени от кърлежи в Пловдив. Тревожните данни

...
Увеличават се малчуганите, облазени от кърлежи в Пловдив. Тревожните данни
Коментари Харесай

Атаките на кърлежи се увеличават, бъдете внимателни

Увеличават се малчуганите, облазени от кърлежи в Пловдив. Тревожните данни бяха изнесени от Детска клиника на УМБАЛ " Свети Георги ".

Там дневно през Спешното поделение минават сред 4 и 6 деца, доведени от своите родители, откакто са претърпели офанзиви от нездравословните и рискови паразити. Броят им обаче нараства с обстоятелството, че доста разтревожени майки и татковци все по-често водят своите наследници напряко в Спешното поделение на Университетската болница. Това става най-често вечерта, когато след игра в парковете и тревните площи малчуганите си взимат душ и техните родители с смут виждат кърлежите по телата им.

Лекарите поучават освен това състояние да не се изпада в суматоха, или да се вършат опити на място да се извадят кръвосмучещите гадини, а да се потърси помощта на експерти. След като отстранят кърлежа, докторите ще извършат обширен обзор на положението на потърпевшото дете и преценят, дали положението му разрешава лекуване в домашна конюнктура, или би трябвало да бъде прието в болница в Инфекциозна клиника.

Лекарите приканиха хората да бъдат доста деликатни, защото със стоплянето на времето избуяването на растителността и изкарването на от ден на ден домашни животни навън заплахата от офанзивите на кръвосмучещите паразити се усилва неимоверно доста.

Сред инфекциозните болести, излъчени с кърлежи, най-голямо практическо значение у нас имат лаймската борелиоза и марсилската тресчица. Кримската-Конго хеморагична тресчица е доста тежко заболяване, само че с лимитирано разпространяване.Те популяризират и причинителя на ку-треската, хеморагична тресчица с бъбречен синдром, кърлежов енцефалит.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР