Увеличават се дълговете на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) към чужди

...
Увеличават се дълговете на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) към чужди
Коментари Харесай

Българският пациент бил златна кокошка в Германия

Увеличават се задълженията на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) към непознати каси. До юни месец 2019 година задълженията на Касата са на стойност 271 млн. лева, по отношение на 264 млн. през 2018 година Данните показа шефът на НЗОК доктор Дечо Дечев по време на представянето на доклада на здравната каса пред парламентарната отраслова комисия.

Той дефинира наклонността на повишаване на отговорностите като тревожна. По думите на Дечев нарастването на задълженията към касите в европейските страни се дължи на това, че от ден на ден пациенти желаят да се лекуват в чужбина. Той подчертава върху това, че българите се лекуват в чужбина на няколкократно по-високи цени.

Д-р Дечев даде образец с Германия, където дадена терапия за сънародниците ни е в пъти по-скъпа, по отношение на тази за германците. Той прикани народните представители да слагат този въпрос на европейско равнище.

" Български пациент се трансформира в златна кокошка, тъй като когато един българин се лекува в Германия, той се лекува на по-високи цени спрямо германците ", сподели той и предизвести, че въпросът е от особена значимост за ефикасното консумиране на средствата на НЗОК.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР