Увеличаването на привилегиите на ромите няма да реши проблемите с

...
Увеличаването на привилегиите на ромите няма да реши проблемите с
Коментари Харесай

Веселин Марешки: Повече привилегии за ромите, повече напрежение в обществото

Увеличаването на привилегиите на ромите няма да реши проблемите с тях, в противен случай ще усили недоволството и разделянето в обществото. Това съобщи водачът на Воля и зам.-председател на Народно събрание Веселин Марешки във връзка информациите, че община Пловдив се готви да опрости 1,6 млн. лв. на ползвателите на общински жилища в ромския квартал " Столипиново ".

От Воля са изрично срещу предизборното заиграване с ромската тематика. Всички български жители са равни пред закона, а който не се преценява с разпоредбите в страната, би трябвало да си носи съответните последици. Тиражираната неотдавна идея на Вътрешна македонска революционна организация за циганизацията подклажда и нагнетява напрежение, тъй като планува увеличени привилегии на циганския етнос и е опит за предизборно възкръсване на нечий рейтинг. " Само провалени политици или такива, които нищо положително не са създали за народа, разчитат на платени цигански гласове и предизборно се хващат като за сламка с проблемите на ромите. Ето за какво с години тези проблеми стоят нерешени ", безапелационен е Марешки.

Случаят в Пловдив слага на дневен ред няколко незабавни въпроса. Защо община Пловдив е позволила натрупването на такава голяма сума от длъжниците? Кои общински чиновници са проспали казуса или съзнателно са си затваряли очите? Воля упорства кметът Тотев да каже каква е ролята на Вътрешна македонска революционна организация в историята на казуса.

Инфорамция, че Община Пловдив се готви да опрости задълженията от наем на общински жилища провокира остри реакции измежду ръководещи и съпротива. Натрупаните задължения дружно с лихвите са близо 3 милиона лв..

Повечето от общинските жилища са в ромския квартал " Столипиново ". Там са и най-големите длъжници. Почти 90% от жилищата в един от блоковете на улица " Сокол " са общински жилища. Част от тях са с изкъртена дограма и са празни. В други са се самонастанили наематели, без да заплащат, заяви bTV.

През последните 20 години Община Пловдив води битка да си събере наемите от общински жилища, които дружно с лихвите възлизат на повече от 2,5 милиона лв.. От общината обаче отхвърлят да са подготвяли за гласоподаване опрощаването на несъбрани задължения на наематели.

Вчера Вътрешна македонска революционна организация излезе със мнение, че опрощаването на 1,6 млн. лв. задължения в " Столипиново " и " Шекер махала " от общината е избирателен популизъм. Това обявиха от Вътрешна македонска революционна организация в свое мнение до медиите по отношение на желанието на Община Пловдив да опрости задълженията на наемателите на общински жилища в циганските махали.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР