Увеличаването на броя на нелегалните мигранти, които преминават през Албания

...
Увеличаването на броя на нелегалните мигранти, които преминават през Албания
Коментари Харесай

Чехия иска връщане на визите за Албания

Увеличаването на броя на незаконните мигранти, които минават през Албания и Сърбия, с цел да търсят леговище в Европейски Съюз, сложи на масата за договаряния предложение за преустановяване на безвизовия режим за Западните Балкани, съобщи Евронюз Албания.

Искането беше отправено от чешкото председателство на Европейски Съюз, защото Сърбия и Албания в никакъв случай не са съгласували изцяло своите описи за анулация на визите за чужбина с Европейски Съюз, макар че се радват на безвизово пътешестване в блока, а това способства за увеличението на броя на противозаконните мигранти, влизащи в Европейски Съюз, оповестява SchengenVisaInfo.com, представен от косовския вестник „ Газета Експрес “.

„ Граждани на Турция, Тунис, Индия, Куба и Бурунди влизат законно по въздушен път без визи в Сърбия, а някои /граждани/ на тези страни влизат и в Албания, като доста огромен брой от тях се придвижват по незаконен метод по-нататък към страните членки на Европейски Съюз “, се споделя в документ, представен от Евронюз Албания.

Увеличаването на броя на незаконните мигранти оказва напън върху прилежащите страни от Европейски Съюз – Австрия, Хърватия и Словения. По тази причина в документа /на чешкото председателство/ се акцентира дипломатическият напън върху Албания и Сърбия за хармонизиране на визовия режим и за връщане на повече нередовни мигранти.

Проблемът със Западните Балкани идва седем години след по този начин наречената мигрантска рецесия от 2015 година, когато повече от един милион бежанци влязоха нелегално в Европейски Съюз, множеството от които през Югоизточна Европа, написа уеб сайтът euobserver.com.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР