Увеличаването на броя на жените в ядрената област ще спомогне

...
Увеличаването на броя на жените в ядрената област ще спомогне
Коментари Харесай

Само жените могат да спасят света от ядрен апокалипсис

Увеличаването на броя на дамите в нуклеарната област ще спомогне за понижаване на риска от нуклеарен апокалипсис . Това се показва в публикация на авторитетното американско списание за външнополитически разбори Foreign Policy .

Изтъква се, че изследвания са посочили, че без пълноценното присъединяване на дамите по въпросите на нуклеарните технологии, вероятността от взимане на рискови решения и неспазване на постигнатите съглашения е по-висока , а новаторските хрумвания се подценяват.

Също по този начин се отбелязва, че съгласно проучване на държанието на двата пола в симулирани сюжети за война, извършено от Кралството общество в Лондон през 2006 година, самоувереността е по-характерна за мъжете, в сравнение с за дамите. Освен това в изследването е открито, че самоувереността най-вероятно ще докара до взимане на решение за удар против възможен съперник.

Освен това проучвания в региона на опазването на мира са посочили, че двустранните нуклеарни съглашения като Договора за неразпространение на нуклеарни оръжия също биха били по-трайни с увеличението на ролята на дамите в тях.

Авторът акцентира, че сега единствено една четвърт от делегациите на интернационалните договаряния за неразпространение на нуклеарни оръжия са формирани от дами. От друга страна на конференцията за разглеждане на дейностите по Договора за неразпространение на нуклеарни оръжия през 2015 година 33 страни, в това число в миналото ималите упоритости по нуклеарно въоръжаване Иран, Ирак, Египет, Либия и Сирия, изпратиха делегации, състоящи се напълно единствено от мъже.

Въпреки това дамите са играли роля в нуклеарната сигурност и образуването на политиката още през 1950-те години, когато Централно разузнавателно управление на САЩ е било формирано на 20 % от дами. Няколко дами са известни с присъединяване си в решаването на тези проблеми, да вземем за пример Уенди Шърман, която някогашният президент на Съединени американски щати Барак Обама награди с орден за национална сигурност за работата ѝ по реализиране на съглашение за понижаване на нуклеарните действия на Иран.

Независимо от това, както се акцентира в публикацията, в интервала сред 1970 и 2019 година единствено 11 от 68 души на управителни постове в Държавния департамент са били дами, единствено пет от 63 в Министерството на защитата, а от 21 съветници на президента по национална сигурност единствено две са били дами.

В умозаключение се отбелязва, че нарастването на ролята на дамите в света не е проблем единствено на обществена правдивост, само че и доста повече, тъй като проблемите на нуклеарната сигурност са с най-голям риск и " светът не може да си разреши да се откаже от нововъведенията и гениите ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР