Увеличаването и въвеждането на нови мита може да върне света

...
Увеличаването и въвеждането на нови мита може да върне света
Коментари Харесай

Световната банка: Новите мита могат да ни върнат в 2008 година

Увеличаването и въвеждането на нови мита може да върне света обратно към 2008 година в изискванията на световните търговски равнища оттогава. За това предизвестяват от Световната банка.

" Широкообхватното увеличение на цените в международен мащаб би имало съществени отрицателни последствия върху световната търговия и икономическата интензивност ", се споделя в нов отчет на интернационалната институция.

Според специалистите вследствие на новите мита може да има спад на международните търговски потоци с към 9%, който би бил сходен на този от финансовата рецесия сред 2008 и 2009 година.

Според оценката на Световната банка максимален удар от тези промени ще понесат разрастващите се пазари, а от обособените браншове това ще бъдат земеделието и хранителната промишленост.

" Всички забавяния в комерсиалната интензивност на Съединени американски щати или Китай, които са най-големите стопански системи в света, биха довели до обилни отрицателни последици за останалата част от света ", споделят още от банката. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР