Увеличаване на доходите във всички сфери и гарантиране на енергийните

...
Увеличаване на доходите във всички сфери и гарантиране на енергийните
Коментари Харесай

КНСБ: Увеличението на минималната работна заплата на 850 лева е безалтернативно

Увеличаване на приходите във всички сфери и гарантиране на енергийните обезщетения изиска Конфедерацията на самостоятелните синдикати (КНСБ) на протест в Хасково. Активисти и членове на профсъюза се събраха през днешния ден на митинг на централния градски площад " Свобода ", с цел да повдигнат настояванията си.

Хасково е двадесетият град, в който продължаваме нашата акция, която тече повече от месец, сподели водачът на синдиката Пламен Димитров. Нейната цел е в месеците до края на годината да намерим всички запаси в предприятията, компаниите и бюджетите на страната за нарастване на декемврийските заплати с 20 % в съпоставения със същия месец предходната година, разясни Димитров. По негови думи от акцията към този момент има резултат - към този момент в 150 предприятия и институции се водят договаряния и даже има подписани съглашения.

За нас нарастването на минималната работна заплата на 850 лв. е безалтернативно, акцентира Димитров. На въпрос за Народното събрание, от който зависи бюджетната сфера, Димитров отговори, че е сдържан оптимист за съществуването на висшия законодателен орган за известно време, само че не и за постоянно държавно управление.

 istock istock
Според синдикалния водач също по този начин доста значимо е приемането на импортираните в Народното събрание ремонти на Закона за енергетиката, посредством които да се подсигуряват обезщетенията за компаниите, небитовите консуматори и бюджетните организации. Освен за тока е нужна и поддръжка за газа, добави Димитров.       
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР