Увеличаване броя на боеприпасите от 50 на 100 патрона за

...
Увеличаване броя на боеприпасите от 50 на 100 патрона за
Коментари Харесай

Увеличаване броя на патроните за притежателите на огнестрелни оръжия за лична употреба, прие НС на първо четене

Увеличаване броя на боеприпасите от 50 на 100 патрона за огнестрелни оръжия за персонална самозащита (късоцевни огнестрелни оръжия - револвери и револвери с дължина на цевта до 30 сантиметра), които могат да бъдат притежавани и съхранявани, плануват признати на първо четене от Народното събрание промени в Закон за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения. Вносители са от парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС.

Броят патрони, които могат да бъдат закупени за огнестрелни оръжия за спортни действия - всички типове късоцевни и дългоцевни огнестрелни оръжия и муниции за тях, да зависи от спортния проект, подпечатан от ръководителя на спортния клуб, оферират вносителите.

Депутатите одобриха на първо четене и препоръчаните от „ Възраждане “ промени в закона. С изменението се дава опция на физически лица, ненавършили 65 години, които дават отговор на всички условия, нужни за първичното издаване на позволение за придобиване, запазване, носене и приложимост на огнестрелно оръжие и муниции, и в случаите, при които подновяването на разрешителното се отнася до един и същи тип огнестрелно оръжие, т.е. касае се за същото оръжие, за което е издадено първичното позволение, да не показват или потвърждават основателни аргументи за подновяването му.

В плана се отбелязва също, че в нормата от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения липсва задоволително регулация по отношение на закупуването на муниции за към този момент добити огнестрелни оръжия. В тази връзка от „ Възраждане “ оферират да се уеднакви методът на придобиване на муниции за всички категории огнестрелни оръжия за цивилен цели и да се понижи административната тежест върху работа „ Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) “ към Министерство на вътрешните работи, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР