Увеличаваме с 10% спирките с навеси на градския транспорт във

...
Увеличаваме с 10% спирките с навеси на градския транспорт във
Коментари Харесай

Шефът на СОС: Увеличаваме с 10% спирките с навеси на градския транспорт във всички райони на София

Увеличаваме с 10% спирките с навеси на градския превоз във всички региони на София

 

Това разгласи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в обществената мрежа Facebook.

След срещите си с жители от разнообразни квартали, открих, че един от най-често повдиганите въпроси е точно за неналичието на спирконавеси, разясни Георгиев и добави:

Така по съответни сигнали определихме местата, където ще бъдат сложени новите защитни уреди, с цел да може хората по-комфортно да изчакват идването на транспортното средство.

След съвещания и проучване на районните администрации, увеличихме техния брой с още 35. Така общо 100 нови спирконавеси ще бъдат сложени в столичните региони.

Това е поредна стъпка към възстановяване градската среда и привличане на повече пасажери в градския превоз, с което подсигуряваме понижен трафик и по-чист въздух, безапелационен е Георгиев.

В момента има разнообразни типове спирки в цяла София, до един месец чакам основният проектант на София Здравко Здравков да внесе в СОС обединен стандарт за това по какъв начин би трябвало да наподобяват спирконавесите в целия град.

Надявам се на поддръжка от всички сътрудници на идното съвещание на общинския съвет, тъй като грижата за здравето и удобството на софиянци е главно наше обвързване, написа в умозаключение той.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР