Увеличава се заболеваемостта с коронавирус при децата от 0-19 г.

...
Увеличава се заболеваемостта с коронавирус при децата от 0-19 г.
Коментари Харесай

Математик алармира: Тикаме България към ново затваряне

Увеличава се заболеваемостта с ковид при децата от 0-19 година възраст. За това сигнализира в ефира на Нова телевизия математикът Петър Велков, представяйки графика.

" Ръстът в тази група е максимален, а това води до растеж в другите възрастови групи ", предизвести той.

" Тъжното е, че виждаме какво се случва по моловете, не се съблюдават ограниченията, има хора с маски под носовете ", съобщи още Велков.

По мотив връщането на част от учениците в клас, математикът даде за образец Австрия, където ограниченията в образователните заведения са доста съществени и се вършат антигенни проби на възпитаници и учители по два пъти седмично.

„ Ние, в България, не тестваме децата. А някои от тях го карат безсимптомно. В учебните заведения вкарваме 200 000 деца назад. Те имат близки, което значи, че приказваме за връзка сред над 600 хиляди души”, добави специалистът по ръководство на рецесии.

" Тикаме системата още веднъж към затваряне, тъй като не съблюдаваме ограниченията ", безапелационен бе математикът.

Велков сподели и още една графика във връзка хората, които както той самият съобщи обикалят студиата и приказват нелепости, че ограничаващите ограниченията не дават резултат.

Графиката за меката форма на локдаун в границите на два месеца сочи, че всички индикатори спадат сензитивно.

Според него решенията би трябвало да се взимат по-рано, а разбор да се прави на база седмични данни, а не на по-дълъг интервал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР