Увеличава се опашката от автомобили на ГКПП Дунав мост 2

...
Увеличава се опашката от автомобили на ГКПП Дунав мост 2
Коментари Харесай

Ад на Дунав мост 2: Над осем часа отнема преминаването през ГКПП-то

Увеличава се опашката от коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост 2 " на излаз от страната, оповестиха от предприятието за ръководство на моста.

Опашката доближава към този момент 9 километра. Над 8 часа лишава прекосяването през граничния пункт, съобщи " Фокус ". Причината е в монтирането на сензори за управление на радиоактивността от румънската страна. Датчиците се слагат по европейска инструкция на всички гранични пунктове в Румъния, като срокът е до 19 октомври.

" Румънците тъкмо в този момент са решили поетапно да затварят по едно от настоящите трасета за монтиране на сензори за радиоактивност. Те не са го съгласувал с нас. Румънските гранични служби имат план за монтиране на сензори за радиоактивност на всички Граничен контролно-пропусквателен пункт, по европейска инструкция, което ще отнеме 2 месеца ", сподели изпълнителен шеф на хидротехническото оборудване Видин Любомир Низамов пред БНР.

В момента на граничния пункт има доста леки коли на излаз от страната, които заемат две трасета. Другите две трасета са за тежкотоварни коли и там натоварването е огромно. Заради монтирането на сензори румънските чиновници затварят по едно от настоящите трасета.

Очаква се до края на деня да се усили и опашката на вход на граничния пункт от румънска страна.

Областното пътно ръководство във Видин и Пътната полиция разискват вид за нова организация на придвижването, която да облекчи прекосяването през граничния пункт.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР