Увеличава се драстично разликата в заплащането в различните краища на

...
Увеличава се драстично разликата в заплащането в различните краища на
Коментари Харесай

Голяма разлика в заплатите в различните градове на България

Увеличава се фрапантно разликата в заплащането в другите краища на България. Има градове, които като че ли привикнаха с ролята си в дъното на класацията по мярка на междинните работни хонорари. За един от тях е мъчно да си разбираем сходна статистика - Кюстендил, който се намира напълно покрай София, има красива природа и е покрай границата със Северна Македония. Как живеят хората там и по какъв начин си изясняват ниските приходи, разкава Нова телевизия.

В делничния ден в Кюстендил срещаме всеобщо хора в пенсионна възраст. „ Младите са на работа ”, споделят оптимистите. „ Бягат от Кюстендил, няма ги! ” - считат останалите.

„ Около 1000 и под 1000 лева е заплатата тук. Не стигат за нищо ”, споделя локален гражданин.

Местните въпреки всичко таят вяра, че ще се откри метод възнагражденията да се вдигнат внезапно и фрапантно. Въпреки всички естествени дадености и туристически забележителности, атрактивните работни места с вероятност и високо възнаграждение ги няма.

„ Освен в шивашки цехове и структурите на общината, полицията и съда – няма къде другаде да се работи ”, споделя различен гражданин на града.

Разликата в междинната работна заплата сред Кюстендил и не толкоз далечната столица София доближава 1200 лева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР