Увеличава се бюджетът на Националния статистически институт (НСИ) за 2024

...
Увеличава се бюджетът на Националния статистически институт (НСИ) за 2024
Коментари Харесай

6 млн. лв. дава държавата на НСИ за персонал

Увеличава се бюджетът на Националния статистически институт (НСИ) за 2024 година с 6 083 300 лева Допълнителните средства ще бъдат употребявани за личния състав, оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет (МС). Средствата са за спомагателни разноски за личен състав и са утвърдени на днешното държавно съвещание.

Целта е да се усилят разноските за функционална област " Безпристрастна, справедлива, навременна и точна информация за положението на Република България ". Това става допустимо след осъществено преструктуриране на дейностите в Национален статистически институт.

Предвижда се увеличението на разноските за личен състав на Националния статистически институт да помогне заплатите на личния състав да приближат междинното заплащане в страната за държавната администрация. Това ще даде опция да бъдат наети още експерти.

Отпуснатите средства за Национален статистически институт са за за възстановяване на качеството на формалната статистика в страната посредством обезпечаването на нужните финансови и човешки запаси. Те са част и от поетия ангажимент от държавното управление за обезпечаване на доверие в статистиката. Документът, обвързван с доверието в статистиката, е признат в осъществяване на член 11 от Регламент 223/2009 на Европейския парламент и на Съвета за европейската статистика. Такива документи се одобряват от всички страни членки на Европейски Съюз.
 Каримански желае европейски одит на данните на Национален статистически институт
Каримански желае европейски одит на данните на Национален статистически институт

Скептичен е за участието ни в еврозоната от 2025 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР