Увеличава се броят на заразените с COVID-19 сред персонала на

...
Увеличава се броят на заразените с COVID-19 сред персонала на
Коментари Харесай

Увеличава се броят на заразените с COVID-19 сред персонала на ловешката болница

Увеличава се броят на инфектираните с COVID-19 измежду личния състав на МБАЛ " Д-р Параскев Стоянов " в Ловеч. Диагностицирани досега са 33-ма лекари, медицински сестри, санитари, лаборанти и други, заяви пред Българска телеграфна агенция шефът на болничното заведение Янко Кочев.

Той добави, че се взимат проби на целия личен състав на лечебното заведение. Засега няма отделения, които да се постанова да преустановяват работа, само че обстановката се мени, добави Кочев.

На своето съвещание Общинският действен щаб за предварителна защита и ограничение на разпространяването на ковид е взел решение да разгласи в петък, 4 февруари, дали ще има смяна в Ловеч на ограниченията против COVID-19, както за учениците, по този начин и за останалите жители, осведомят от общинската администрация.

Станало е известно, че в община Ловеч записаната 14-дневна заболеваемост е 2040 на 100 хиляди население, като единствено в Троян тя е по-висока. Новозаразените през предходната седмица са 990, с 20,4 % по-висока.

И. д. шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Росица Милчева е уведомила, че не престават инспекциите за съблюдаване на ограниченията. По сигнал е прекъсната една ромска женитба в село Петревене, която е била в нарушаване на санитарните ограничения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР