Увеличава се броят на студентите от чужбина, които не само

...
Коментари Харесай

Все повече студенти от чужбина избират да работят в България

Увеличава се броят на студентите от чужбина, които освен учат у нас , само че и вземат решение да останат да работят и живеят тук в дълготраен проект. Много учат нужни за българския пазар специалности и заради тази причина получават оферти за работа от локалния бизнес, още преди да са приключили висшето си обучение.

Такъв е образецът с Айсур Мутлу , която е родом от Истанбул , само че е пристигнала да учи за здравна сестра в Русе. Пред „ Българска национална телевизия “ тя споделя, че усеща България като втори дом и желанието ѝ е да раоти в русенската болница .

„ Преди да дойда знаех малко български, само че желаех да изучавам тук, с цел да бъда независима. Нищо не ми липсва от Турция, тъй като тук е умерено “.

Мишел Абдживеша е от Пекин има предпочитание да работи като зъботехник у нас . Нейният татко е българин и сега тя учи езика, с цел да може да запише да учи зъботехника в София или Варна .

Статистиката демонстрира, че най-предпочитаните специалности от задграничните студенти са „ Кинезитерапия “, „ Педагогика “ и „ Медицинска сестра “ .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР