Увеличава се броят на семействата, които получават парични компенсации поради

...
Увеличава се броят на семействата, които получават парични компенсации поради
Коментари Харесай

Родители на 796 деца в София и 2 в Пловдив ще бъдат компенсирани

Увеличава се броят на фамилиите, които получават парични обезщетения заради липса на свободни места за децата им в държавни и общински детски градини, оповестяват от МОН. Правителството утвърди 333 763 лв. за компенсации на общо 798 деца. Средствата се изплащат за интервала 15 септември – 31 октомври.

Това е третото финансиране от Министерския съвет за актуалната година. За месеците януари – май кабинетът отпусна 548 656 лв. за общо 440 неприети деца, а за времето от 1 юни до 14 септември - 361 785 лв. за общо 400 деца.

Проблемът с неналичието на свободни места в детските градини на процедура съществува единствено в столицата, защото единствено две от децата, които ще бъдат обезщетени, живеят отвън София.

От днешното финансиране Столична община ще получи 333 299 лв. за 796 деца, а община Пловдив – 464 лв. за две деца.

Средствата се дават на родителите за осъществени разноски за развъждане и образование на децата им. Съгласно Закона за предучилищно и учебно обучение право на отплата имат родители на деца от тригодишна възраст до постъпването им в първи клас, които не са признати в детска градина за съответната образователна година заради липса тук-там.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР