Увеличава се броят на работещите непълнолетни в Ловешка област. От

...
Увеличава се броят на работещите непълнолетни в Ловешка област. От
Коментари Харесай

Увеличава се броят на работещите непълнолетни в Ловешка област

Увеличава се броят на работещите малолетни в Ловешка област. От началото на годината Инспекцията по труда в Ловеч е издала 136 позволения за работа на лица, ненавършили 18 години, при 102 за предходната годината, оповестяват от институцията.

От там допълват, че се уголемява обсегът на икономическите действия, в които се употребява трудът на малолетни. Традиционно най-често се наемат в хотелиерството, ресторантьорството и търговията, като тази година от ден на ден се включват и индустриални предприятия.

Причините за огромния брой издадени позволения може да се търси в две направления. Първо, недостиг на работна ръка, който кара работодателите да се обръщат към контингента на малолетните. Второ, по-голямата мотивация на младежите да поставят труд, показват от Инспекцията по труда.

От началото на годината до 26 август са постановени два отхвърли за издаване на позволения за работа на малолетни. Причините са недостатъчност на показаната документи и условия на труд, които не дават отговор на условията.

При инспекции на Инспекцията по труда са открити три случая на наемане на лица до 18 години на работа, без обещано авансово позволение. На работодателите са формирани актове за нарушавания и са изпратени сигнали до прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР