Увеличава се броят на осигурените лица в универсалните и професионалните

...
Увеличава се броят на осигурените лица в универсалните и професионалните
Коментари Харесай

Предпочитаме да се осигуряваме в универсалните и професионалните пенсионни фондове

Увеличава се броят на обезпечените лица в универсалните и професионалните пенсионни фондове в България към края на септември спрямо края на септември 2021 година Намалява обаче броят на обезпечените лица в доброволните пенсионни фондове. Това демонстрират данните на Комисията за финансов надзор  за активността по спомагателното пенсионно обезпечаване за деветмесечието.

Над 3,9 млн. души са били обезпечени в повсеместен пенсионен фонд към края на септември спрямо 3,859 млн. души година по-рано. Увеличението е от над 1%.

Средният размер на насъбраните средства на едно обезпечено лице се усилва от 3 986,14 лв. спрямо 3 953,95 година по-рано. Средният размер на осигурителната вноска в края на септември се усилва до 82,61 лв. от 81,15 лв..

Има известна смяна в динамичността на вложенията на универсалните пенсионни фондове. Делът на вложенията в дългови скъпи бумаги на страни и интернационалните финансови организации остава максимален, само че понижава леко до 53,17% към края на септември спрямо 55% година по-рано.

Делът на вложенията в акции нараства леко до 35,32% от 33,18% година по-рано, а на корпоративните облигации понижава до 8,79% от 9,51%.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР