Увеличава се броят на жертвите от влаковата катастрофа в Индия: Трагедия

...
Увеличава се броят на жертвите от влаковата катастрофа в Индия: Трагедия
Коментари Харесай

Жертвите от влаковата катастрофа в Индия се увеличават - станаха над 300

Увеличава се броят на жертвите от влаковата злополука в Индия: 

Трагедия в Индия. Повече от 280 души починаха. Ранените са близо 1000. Експресен трен дерайлира и в него се вряза друга пътническа комбинация. Това е най-тежката злополука за последните 20 години. Щатът Одиша разгласи ден на печал, предава Нова тв. 

Поради щета в линията или проблем със самата комбинация, дерайлирал експреса, пътуващ от Бангалуру към Колката. Вагоните се преобърнали върху прилежащата линия и в тях се блъснал експреса от Колката към Ченай. И двата влака са били цялостни с пасажери. Капацитетът им е общо над 3 хиляди души. Вагоните от втория експрес са се блъснали в торварен трен, който не бил в придвижване на прилежащо, трето трасе.

От Външното ни министерство показаха, че няма данни за потърпевши българи при случая.

Рано сутринта в събота видеоматериал на локални медии сподели по какъв начин полицейски чиновници реалокират покрити с бели платна тела от железопътните релси. Вижда се и по какъв начин спасители се катерят по един от смачканите влакове, с цел да намерят оживели, до момента в който пасажери викат за помощ и ридаят край останките.

Сблъсъкът е станал към 19 ч. локално време в петък, когато Howrah Superfast Express, пътуващ от Бангалор до Хаура, Западна Бенгалия, се е сблъскал с Coromandel Express, който пътува от Калкута до Ченай.

" Комисия на високо равнище беше образувана, с цел да проверява аргументите за целия случай. Ще бъдат конкретизирани всички обстоятелства и техническите елементи ", съобщи Ашвини Вайшанав, министър на железниците на Индия.

Проведена е огромна издирвателно-спасителна интервенция, в която вземат участие стотици чиновници на пожарната и полицията, както и кучета следотърсачи. Екипи на Националните сили за реагиране при бедствия също са на мястото на случая. В петък стотици младежи се подредиха на опашка пред държавна болница в Соро в щата Одиша, с цел да дарят кръв.

Индийската железница е една от най-големите в света. На ден вървят 12 хиляди пътнически влака. Премиерът Нарендра Моди посети мястото на злополуката. Една от най-силно рекламираните действия на неговото държавно управление е модернизацията на железниците. Той постоянно прерязва лентите на ремонтирани гари или показва нови влакове. Само последния стадий на рационализация беше за 30 милиарда $. Въпреки че композициите са нови и гарите съвременни, поддръжката на линиите и квалификацията на личния състав изостават, споделят специалисти.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР