Увеличава се броят на жените, които са заченали чрез ин

...
Увеличава се броят на жените, които са заченали чрез ин
Коментари Харесай

Увеличава се броят на жените, заченали чрез ин витро

Увеличава се броят на дамите, които са заченали посредством ин витро процедури. Това разяснява началникът на АГ-комплекса в Русе доктор Георги Хубчев след тържеството във връзка на Деня на родилната помощ /Бабинден/.

По думите му една от аргументите е, че част от българките вземат решение да имат деца на по-голяма възраст от блян за професионално израстване.

"Така закъсняват, а след 35 години яйчниковият запас внезапно понижава и се постанова асистирана репродукция ", сподели Хубчев.

По мотив на концепцията в Русе да бъде основан Ин витро център, той сподели, че за задачата са нужни към 350 000 лв..

Ако парите бъдат предоставени, след три месеца в центъра ще може да се прави инсеминация, а след пет месеца - ин витро процедури.

През предходната година в АГ-комплекса са се родили 1418 бебета, като от тях 709 са посредством секцио. Ражданията са със 139 по-малко от миналата година.

Д-р Хубчев съобщи, че през 2017 година в страната ни са се родили минимум бебета от Освобождението на България насам.

В АГ-комплекса в Русе са проплакали 32 двойки близнаци. Бебето с най-високо тегло е 5 кг, а с най-ниско - 490 грама. Регистрирани са и 14 малолетни родилки.

Хубчев сподели още, че в АГ-комплеска няма дефицит на личен състав, щастлив е и фактът, че повече от 50 % в екипа са младежи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР