Увеличава се броят на бездомните хора в Испания. По данни

...
Увеличава се броят на бездомните хора в Испания. По данни
Коментари Харесай

Увеличава се броят на бездомните хора в Испания

Увеличава се броят на бездомните хора в Испания. По данни на Националният статистически институт за последните 10 години те са нарастнали с 24,5 %, като 60 на 100 от тях страдат от меланхолия.

30% от бездомните са младежи и техния брой пораства с всеки минал ден демонстрират данните на Националния статистически институт. Расте и броят на дамите без дом, които към този момент са 25%.

Половината от живеещите на улицата в Испания са на възраст под 45 години, а 40% са в тази обстановка повече от три години, демонстрира статистиката.

И макар че множеството бездомни са чужденци - към 66%, останалите 34 на 100 са испанци, които са отвън системата в родната си страна.

Статистиката сочи, че 76% от бездомните са приключили приблизително или висше обучение, като при дамите процентът е по-голям от този при мъжете. Много от тях имат деца, които също порастват на улицата.

Близо 38% имат някакво хронично заболяване, само че нямат регламентиран достъп до здравната система, а двама от 10 бездомни имат някаква форма на увреждане.

В опит да покажат същинския живот на хората, останали без дом и пари, специалистите обръщат внимание на обстоятелството, че повече от половината от тях са били жертви на закононарушение, нахлуване, обиди, закани или грабежи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР