Увеличава се броят на арестуваните в Русе нелегални мигранти. Районният

...
Увеличава се броят на арестуваните в Русе нелегални мигранти. Районният
Коментари Харесай

Расте броят на задържаните в Русе нелегални мигранти


Увеличава се броят на задържаните в Русе незаконни мигранти. Районният съд е наложил непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража " на 43-ма непознати жители, съобщават от Съдебната палата в града.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 656
Всички са арестувани на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост ".

Само четирима от задържаните - трима мъже и жена, са показали документи за идентичност. Установено е, че са турски жители. Мъжете са били водачи на камиони, в които били открити незаконни мигранти. Жената е пътувала в автомобил, като в началото е посочила пред граничните служби подправена българска персонална карта, а при последвалия обиск е открит нейния същински документ.

Останалите 39 задържани са незаконни мигранти. Те не са имали документи за идентичност. От тях 12 са декларирали, че са от Сирия, двама - от Мароко, един – от Палестина, и 24 – от Ирак. 

За закононарушението законът планува до пет години затвор и санкция от 100 до 300 лв..

От Районния съд в Русе допълват, че през юли тази година на десетима задгранични жители е наложена мярка за неотклонение " задържане под стража ", а през юни - на 15.

От граничния пункт оповестиха, че от началото на месеца са арестувани шестима незаконни мигранти. Трима са сирийци, а останалите са иранец, сенегалец и афганистанец. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР