Увеличава се броя на пациентите в болница и в интензивни

...
Увеличава се броя на пациентите в болница и в интензивни
Коментари Харесай

Все повече пациенти са в интензивните отделения заради COVID

Увеличава се броя на пациентите в болница и в интензивни отделения.
За 623-ма души се поставят сега интензивни грижи в лечебните заведения съгласно данните в Единния информативен портал. Новите случаи на ковид са 8012. За последното денонощие борбата с COVID-19 са изгубили 176 души.

На този декор се наблюдава 15% спад на Коронавирус заболеваемостта в страната през последната
седмица. Тя е спаднала до 1623 на 100 000 по отношение на 1666 през вчерашния ден.

Област Разград е с рекордна заболеваемост за последните 14 дни, а общата COVID заболеваемост за страната пък спада до 1623 на 100 000 по отношение на 1666 през вчерашния ден.
На множеството места високите стойности на заболелите се резервират. Само в Кърджали, Велико Търново и Шумен се регистрира спад.

Математици чакат обстановката да се стабилизира по-трайно в края на март, а спадът сега отдават на няколко фактора.

„ Учениците не престават да не вървят на учебно заведение. Това е главният фактор за задържането и възможното намаляване. Не би трябвало да се подценява това, че се заостри вниманието въхру спазването на зеления сертфиикат. Много хора получиха и бустерна доза, което също е фактор. Прогнозите ми са, когато децата тръгнат на
учебно заведение и в случай че не се съблюдава зеленият документ, да има повишаване “, съобщи за бТВ математикът към Българска академия на науките Огнян Кунчев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР