увеличава двойно риска от настаняване в болница в сравнение с

...
увеличава двойно риска от настаняване в болница в сравнение с
Коментари Харесай

Проучване: Индийският вариант на COVID-19 удвоява риска от хоспитализация

увеличава двойно риска от настаняване в болница спрямо английския вид, съобщи Ройтерс, като цитира данните от шотландско изследване. Ваксинирането с две дози обаче към този момент обезпечава огромна отбрана против индийския вид, прочут и като Делта. Данните от проучването са оповестени в здравното списание " Lancet ", прецизира.
В него са взели участие 19 543 пациенти, инфектирани с новия ковид, като 377 от тях са били настанени в болница. От тях 7 723 са били с индийския вид, както и 134 от пациентите на болнично лекуване. Заключението е, че разновидността Делта усилва двойно опцията от настаняване в болница, само че имунизациите към този момент понижават този риск. За изводите са взети под внимание възрастта и съпътстващите болести на пациентите.
 Главоболие и хрема са измежду признаците на разновидността Delta на ковид Главоболие и хрема са измежду признаците на разновидността Delta на ковид
Главоболие, възпалено гърло и хрема в този момент са най-често съобщаваните признаци, свързани с инфекцията с COVID-19 във Англия, споделя...
Две седмици след слагането на втората доза на имунизацията на Pfizer/BioNTech отбраната против индийския вид на COVID-19 е 79%, а при английския вид, прочут и като Алфа, е 92%. При препарата на AstraZeneca отбраната против разновидността на COVID-19 Делта е 60%, до момента в който при Алфа е 73%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР