Уведомяваме ви, че от днес - 23 май, киносалоните в

...
Уведомяваме ви, че от днес - 23 май, киносалоните в
Коментари Харесай

Съдъбен спор затвори кината "Арена"

Уведомяваме ви, че от през днешния ден - 23 май, киносалоните в кината " Арена Младост София " и " Арена Запад София " краткотрайно стопират работа. Прекъсването се постанова по отношение на настъпването на правни условия, които се нуждаят от време за разрешаване ". Тази публикация може да бъде прочетена на уеб страницата на двата киносалона.

По информация на " Капитал " става дума за спор сред американската капиталова компания Apollo Global Management и сдружения към основателя на веригата кина Стефан Минчев.

Минчев не е обслужвал постоянно заемите си на обща стойност 30 млн. евро към ОББ и Пощенска банка и двете финансови институции през предходната година са продали обезпеченията на Apollo. В сумата са включени както главниците по отговорностите към двете банки и лизинговите им компании, по този начин и обвързваните с тях лихви и неустойки за забавени заплащания. Междувременно с поредност прехвърляния, банкрути и апортиране на терени и здания активите се отдалечават от длъжника и кредитора. Заради празноти в законодателството кредиторите въпреки да имат тежест върху актива, действително нямат право да вземат участие във банкрута на последното по веригата сдружение, се разяснява в обявата.

Двете страни в разногласието са се въздържали от коментар.

От обявата в уеб страницата на веригата се схваща, че кината в " България мол " и в The Mall работят.

Всичко по тематиката четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР