Уведомление от РИОСВ-Хасково за налагане на принудителна административна мярка чрез

...
Уведомление от РИОСВ-Хасково за налагане на принудителна административна мярка чрез
Коментари Харесай

ТЕЦ-ът в Димитровград няма да започне работа

Уведомление от РИОСВ-Хасково за налагане на насилствена административна мярка посредством прекъсване активността на горивната апаратура е получено през днешния ден в Топлоелектрическа централа „ Марица-3 “, Димитровград, удостоверяват от сдружението. И осведомят, че в отговор са изпратили до инспекцията писмо, че след наложеното в събота краткотрайно спиране на активността за 48 часа, през днешния ден тя няма да бъде обновена.

След получено на 10 септември предписание от Електроенергийния систематичен оператор индустриалната активност бе прекратена за 48 часа. Към момента индустриалната активност на Топлоелектрическа централа „ Марица-3 “ е съобразена напълно с енергийното и екологично законодателство и в частност с издаденото Комплексно позволение. Независимо от това, ние сме обществено отговорно сдружение, заради което активността на горивната апаратура и в частност казан ОР 380в. няма да бъде задействан до цялостното изясняване на събитията, наложили краткотрайното спиране. В тази връзка налагането на насилствена административна мярка посредством наложително извеждане от употреба и пломбиране на Котел ОР 380в би било мярка, лишена от смисъл, пишат от предприятието.

И настояват, че за бъдещо активиране на горивната апаратура съответните институции ще бъдат навреме известени по този начин, както е планувано в Комплексното позволение.

Причина за наложената краткотрайна мярка и уведомлението за нова насилствена административна глоба на централата са записаните в събота рекордни превишения на нормите за серен диоксид във въздуха на Димитровград.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР