Уведомени са рибарите от двете двете най-големи сдружения у нас

...
Уведомени са рибарите от двете двете най-големи сдружения у нас
Коментари Харесай

Молят рибарите да не влизат в морето

Уведомени са риболовците от двете двете най-големи сдружения у нас – " Черноморски изгрев " и " Асоциация на производителите на рибни артикули БГ Фиш ", по опция да не влизат в морето по отношение на информациите, че прочут брой морски мини, сложени на плажа в Одеса, са били отнесени от стихия и плуват в Черно море, представлявайки опасност за плавателните съдове. Това заяви изпълнителният шеф на Изпълнителната дирекция по риболовство и аквакултури (ИАРА) Христо Панайотов. Той уточни, че българското държавно управление взима всички нужни ограничения.

Ще бъдат непрекъснато следени морските ни граници, както и курсовете на всички съдове в акваторията на Черно море, съобщи Панайотов.

Умолява се популацията в областите Добрич, Варна и Бургас да проявят зоркост. При констатирането на подозрителни сферични обекти във водата или на брега, жителите се умоляват да алармират на телефон 112, молиха от ИАРА.

Морските мини от Одеса, отнесени от стихия в Черно море, може да доближат българските води най-рано след 8-10 дни, само че ще преминат надалеч от брега поради морските течения, сподели инж. Александър Илиев, шеф „ Морска администрация-Бургас “, пред Би Ти Ви. В трафик кулата на пристанището в Бургас благодарение на съвременни навигационни системи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР