Уважението към природата и наслаждаването й е нещо, което японците

...
Уважението към природата и наслаждаването й е нещо, което японците
Коментари Харесай

Анелия Иванова: Уважението към природата е нещото, което японците много ценят

Уважението към природата и наслаждаването й е нещо, което японците доста ценят. Това е част от културата им. Ханами е подобен празник. Това сподели непрекъснатият секретар на клуб " Приятели на Япония в България “ Анелия Иванова в предаването " Денят на фокус “ на Радио " Фокус “.  

Ханами е празникът, с който се отбелязва пролетта със съзерцаването на вишневите цветове. Тя описа, че през 90-те години Посолството на Япония в България повежда самодейност за засаждане на сакури в Южния парк за да разпространява японската просвета и грижата към природата измежду учениците, учещи японския език. В България празникът на вишните се отбелязва от 2014 година " Всяка година садим по 10 или повече дръвчета сакура, като за последните няколко години имаме и десетина японски клена – момиджи, тъй че градината ни се разраства всяка година “, описа Иванова. 

В момента тече галерия в изложба " Сан Стефано “ на няколко кирие майстори. Кирие е японско изкуство за основаване на картини чрез изрязване на хартия. " Имаме обичаи в България от десетина години, има българи, които се занимават с това изкуство – повече от 10 индивида. В събота след Ханами ще вършим и работилнички по кирие за тези, които желаят да се допрян и да видят какъв брой е мъчно “, изясни Иванова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР