Уважение, общи ценности и липса на завист - това е

...
Уважение, общи ценности и липса на завист - това е
Коментари Харесай

Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров: Никога не сме си завиждали!

Уважение, общи полезности и липса на злоба - това е в основата на едно от най-знаменитите другарства в българския футбол. Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров за първи път застанаха един до различен в телевизионно студио. Тримата бяха посетители на " Тази заран ", с цел да приказват за проблемите на българския футбол, само че и за поддръжката, която си оказват през всичките тези години.

" Ценностите ни са едни и същи. Ние сме израснали по един и същи метод, трудили сме се по един и същи метод. Няма да го забравим. Никога не сме завиждали един на различен, на триумфите си. Винаги сме се подкрепяли, както и всички други, с които сме играли. Това е доста значимо. Винаги сме имали уважението. Аз прекосих през доста сложен интервал при битката ми с рака. Те двамата пристигнаха да ме видят. Митко беше, когато ми слагаха инжекциите, докторът се беше тормозил, беше огромен почитател на " Манчестър Юнайтед ". Това е Митко Бербатов, това е Мартин Петров. Те пристигнаха да ме видят. Това е другарството, по този начин го цениш. Не какво е направил за теб, а методът ти на схващане ", разкри Стилиян Петров.

" Много е радостно, че всеки си има негов път в живота, всеки си има семейство, различен кръг другари, играли сме в разнообразни тимове, разнообразни страни, в една страна също. Но животът на всеки е друг. Дори да не се чуваме толкоз постоянно, ние си оставаме във връзка непрекъснато. Когато установим контакт, все едно не сме се чували от оня ден ", добави Бербатов.

Снимка: Instagram

" Респект, почитание. Това е най-важното в днешно време и това ще опитаме да го вкараме в нашата работа - да уважаваш всеки, за това, което е постигнал, да няма злоба. Това са основните неща. Доста дълго не се чуваме, само че като се чуем, все едно сме се чули през вчерашния ден. Няма разделяне, такива работи ", безапелационен е Мартин Петров.

Тримата са делили една и съща квартира по време на престоя си в ЦСКА и преди да стартират популярните им футболни кариери в Европа. В това претендентът за президент на Българския футболен съюз видя символика.

" Те бяха преди мен там. Това са моменти от растежа на човек, който става и се трансформира в мъж, в юноша. И тези моменти сплотяват. Ако искаш тази квартира като метафора да я използваме за нещо, което ни е сплотило като хора. Мартин е бил там, Стилиян е бил там. Казал съм си, че ще последвам техните стъпки. Донесла е мемоари, които са скъпи и значими, с цел да растем и да имаме моралните полезности, които имаме сега ", съобщи Бербатов.

" Ще се наредят всички на опашка за тази квартира ", добави Мартин Петров.

В момента единствено Бербатов живее в България. Стилиян Петров се подвизава във Англия, а Мартин Петров - в Испания.

Снимка: Lap.bg

" Не се бях прибирал 4 години, тъй като животът се трансформира, децата порастват. Не ги бях виждал дълго време и се веселя ", съобщи Стилиян.

" Аз по-често се прибирам. С Митко карахме и лицензите в Национална спортна академия. Винаги използваме момента, когато сме в България, да се съберем, да се забележим по другарски ", сподели Мартин.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР