Уважени наполовина са гражданските искове на родителите на младата жена

...
Уважени наполовина са гражданските искове на родителите на младата жена
Коментари Харесай

Бг-Правосъдие: Лекичка Присъда За Борислав, Който Уби Брутално Съпругата Си Кремена!

Уважени на половина са гражданските искове на родителите на младата жена - по 50 000 лв..

Тялото на 40-годишната Кремена беше намерено на 25 февруари в жилището на ул. " Никола Кънев " 32 в морската столица, където фамилията живеело чартърен. Престъплението е било осъществено по изключително непосилен метод и с особена свирепост за жертвата на домашното принуждение - следствието откри, че повода за гибелта й е мозъчен оток, породен от голям брой удари по главата.

Заради това представителят на Окръжната прокуратура във Варна изиска в обвинителната си тирада съдът да дефинира наказване пожизнен затвор и след редукция Николов да изтърпи в затвор при непоколебим режим сред 20 и 30 години затвор. След като съдът реши друго, присъдата ще бъде протестирана пред Апелативния съд за завишаване периода на наказването на някогашния рулеви.

Борислав, който работел в златарско ателие, редовно пребивал брачната половинка си Кремена. Първият побой бил единствено няколко дни след сватбата им през ноември 2013 година За проблемите в брака Кремена споделяла с родителите и брат си, подавала и тъжби в полицията. Брачният живот, изпълнен с побои, физическо и психическо принуждение над жертвата, довел до решение за разтрогването му. Съпрузите подали молби за преустановяване на брака си на 8 февруари тази година. Бракоразводното дело било планувано за 26 февруари 2019 година във Варненския областен съд - единствено ден след убийството на Кремена.

Заради физическото принуждение, което Николов упражнявал редовно над Кремена, родителите й се тревожели за нея и татко й упорствал тя да му звъни всяка заран до 10 часа, с цел да е сигурен, че е жива.

На 24 февруари тази година към 16,15 часа Борислав се обадил на Кремена и изискал да приказва с нея по отношение на идния бракоразвод. Върнал се в населявания от тях апартамент в 17 часа. Около 19 часа диалогът прераснал в скандал. Той счупил мобилния телефон на Кремена. Удрял я с юмруци по главата и лицето, блъскал главата й в стената на хола, в ръба на комина, с всевъзможни предмети, които му били на разположение. Започнал да я души. Писъците на младата жена били чути от хазяите им, само че никой не оказал помощ.

След като спрял да я малтретира, Борислав се обадил на майка си и я извикал, с цел да му помогне да придвижи багажа си. Освен сакове с облекла, те изнасли даже тв приемника от жилището, тръгвайки си без да се поинтересуват в какво положение е младата жена. По-късно майката на Николов съобщи пред медии, че Кремена била безусловно съответна, когато напуснали жилището, имала единствено дребна рана на устната.

Заключението на съдебно-медицинската експертиза е, че обвиненият е с лабилна душeвност, податлив към принуждение и експанзия. По делото са налични протоколи за предизвестие по закона на Министерство на вътрешните работи, с които органите на реда са правили опити да възпират експанзията на обвинения по отношение на жена му. Тя е подавала, а по-късно оттегляла жалбите си в полицията за принуждение, упражнено по отношение на нея от брачна половинка й.

Заради сходни случаи през вчерашния ден депутатите одобриха предлагането за промени в Наказателно-процесуалния кодекс, с които да отпадане съкратеното правосъдно разследване при тежки закононарушения. Измененията плануват съкратеният развой, който води до понижаване на присъдата, да не се ползва при съзнателно причиняване на гибел или тежка телесна щета.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР