Уважаеми учители, скъпи ученици, 15-и септември винаги е бил вълнуващ ден

...
Уважаеми учители, скъпи ученици,
15-и септември винаги е бил вълнуващ ден
Коментари Харесай

Кметът на Вършец поздрави учители и ученици по случай 15 септември

Уважаеми учители, скъпи възпитаници,
15-и септември постоянно е бил трогателен ден за нашия народ. Защото знанието, още от епохата на Възраждането, се е приемало за свещено и значимо. И въпреки през днешния ден да живеем във времена, в които информацията стига доста по-бързо до нас, то това изключително възприятие на респект към книгата, към словото, към учебното заведение не се е трансформирало.
Днес още веднъж ще прекрачите прага на родното учебно заведение, с цел да вървите по пътя на знанието дружно - учители и възпитаници, и подготвени за следващите провокации. Не се колебая, че ще съумеете, тъй като в учебните заведения в община Вършец работят готови, високо стимулирани и с реформаторски дух преподаватели.
Уважаеми учители, от цялото си сърце ви искам да сте здрави и щастливи. Вълнувайте се от работата си с нашите деца, водете ги по нелекия път на знанието и мъдростта, бъдете не просто техни преподаватели, а техни духовни наставници. Защото имам вяра, че най-важното е да създадем от нашите деца Човеци. Зная, че ще се справите ослепително, тъй като познавам работата и триумфите ви.
Скъпи възпитаници, имате нещо доста значимо, което милиони деца по света нямат – достъп до обучение. Ценете този подарък и дайте най-хубавото от себе си, с цел да напредвате. Не е значимо постоянно да сте първи. Важното е да не спирате по личния си път. Състезавайте се със себе си. Бъдете работливи и поредни. А в лицето на вашите преподаватели вие имате най-хубавата поддръжка.
Много значима е ролята на родителите в този развой и се надявам те да бъдат ваша опора и съдружници. За това благопожелавам този ден и на тях – като празник, само че и като увещание да бъдат покрай насладите и проблемите на учебното заведение.
Вярвам, че и тази образователна година ще бъде сполучлива и ще се поздравим с достижения на нашите учители и възпитаници!
Честита нова образователна 2022/20223 година!

Инж. Иван Лазаров,
Кмет на Община Вършец
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР