Уважаеми участници в кръглата маса, искам преди всичко да ви

...
Уважаеми участници в кръглата маса, искам преди всичко да ви
Коментари Харесай

Многополюсният свят като гарант за съвременната глобална сигурност

Уважаеми участници в кръглата маса, желая на първо място да ви поздравя и да ви благодаря за опцията да вземам участие и да се причисля.

Както сме очевидци, сега интензивно се развива процесът на образуване на качествено нов международен ред. Тече развой на ограничение на „ атлантическата ” доминация, която носеше пагубни последствия за останалата част от човечеството. Многополюсният свят е поръчител за развиване, сигурност и равноправно съдействие за страните по света. И най-важното, многополюсният свят дава неповторима опция за опазване на националната еднаквост и националното съзнание.

Еднополюсният свят се характеризира с един главен център на икономическо и политическо въздействие. Тоест превъзходството на Съединени американски щати и техните съдружници. Съответно подобен международен ред дава опция за реализация на егоистичните ползи на този център. В същото време, несъмнено, цената на това доминиране е, че другите страни по света са принудени да се откажат от главните си ползи и техният суверенитет постоянно е декларативен.

Въз основа на всичко това можем да създадем обективен извод, че точно евразийското пространство е качествена платформа, върху която се образуват плуралистични стандарти, които от ден на ден изместват евроцентристките възгледи в интернационалните правила. Така световният политически и стопански център се реалокира от Европа към евразийското пространство.

Оттогава окончателно се образуват нови центрове на мощ като Русия, Китай, Индия, Турция, Бразилия. Това се предизвиква интензивно от възходящата регионализация на международната стопанска система. че точно евразийското пространство е качествена платформа, върху която се образуват плуралистични стандарти, които от ден на ден изместват евроцентристките възгледи в интернационалните правила. Така световният политически и стопански център се реалокира от Европа към евразийското пространство. Оттогава окончателно се образуват нови центрове на мощ като Русия, Китай, Индия, Турция, Бразилия. Това се предизвиква интензивно от възходящата регионализация на международната стопанска система.

Съответно желая да отбележа, че една от значимите концепции на концепцията за евразийството е многополярността.

Устойчивият и постоянен напредък на международната стопанска система е различен значим аспект на обсъжданата тематика. Многополюсният темперамент на системата на интернационалните връзки е главно изискване за ефикасния напредък на международната стопанска система, което е от огромно значение за възстановяване на изискванията на живот по света.

А бъдещето на многополюсния свят зависи от турбулентността и характера на взаимоотношенията и съдействието сред мощните страни в световното пространство. Формирането на нови полюси на напредък в световното политическо, икономическо и културно пространство също уголемява обсега на действителните благоприятни условия за преход към многополюсен свят. Многополюсният свят провокира възприятие за отговорност за ориста на света на всички нации.

Вярваме, че един многополюсен свят може да служи като идеологически мотор за градивен и кротичък разговор сред политическите артисти. Тоест главният геополитически конструкт на изменящата се система е развиването на хрумвания за общи културни, исторически, цивилизационни ориентири на страните и общи стопански ползи.

Съответно новите стопански интеграционни процеси и начинания могат бързо да трансформират общия темперамент на връзките и съдействието сред страните в световното пространство, създавайки нови центрове на районен стопански напредък. Днес може умерено да се каже, че концепциите към многополярността стават все по-категорични, макар съпротивата на обособени страни.

Укрепвайки тясното си взаимоотношение, тези страни основават мощна световна икономическа платформа и мегацивилизационна общественост. цивилизационни ориентири на страните и общи стопански ползи. Съответно новите стопански интеграционни процеси и начинания могат бързо да трансформират общия темперамент на връзките и съдействието сред страните в световното пространство, създавайки нови центрове на районен стопански напредък. Днес може умерено да се каже, че концепциите към многополярността стават все по-категорични, макар съпротивата на обособените страни.

Световен ред, учреден на многополюсна настройка, може да обезпечи резистентност и непоклатимост в света, основно заради обстоятелството, че геополитическите райони в друга степен са в положение да обезпечат уравновесено развиване на целия свят. Съществуващите и нововъзникващите центрове на мощ, намиращи се в положение на световно взаимоотношение, имат доста количество евентуална сила, с която могат да въздействат надалеч оттатък своите граници.

Така геополитическата система е построена върху по-голяма предвидимост, която е основна нужда за гарантиране на световната сигурност и мир. Ако същинската ни цел е да действаме в полза на цялата цивилизация и да предотвратим по-нататъшните вреди, тогава единственият обещаващ път е да изградим нов баланс на силите сред Изтока и Запада. Освен това, това е единственият жизнерадостен вид, който може да разреши на Евразия да придобие вероятност за действителен геополитически суверенитет.

Анализирайки протичащите процеси в актуалния свят, можем да създадем обективен извод, че сме изправени пред исторически вододел, който целият свят претърпява. По това време и през този интервал, в случай че почтено и сериозно проучваме настоящите международни каузи и всички съществени участници, които ги оформят, ще разберем, че в тази комплицирана система, външната политика на Съединени американски щати е вътрешно спорна и носи в себе си съдбовен минус, последствията от който ще се отразят на цялата цивилизация.

Както всички към този момент знаем, външнополитическата упоритост на Съединени американски щати е свят, доминиран от Съединени американски щати. Тези упоритости, по своята същина, допускат неписани правила на държание, според които Съединени американски щати развиват разпоредбите, свързани с световните финансови и търговски действия, поддържат статута на боен хегемон и по този метод се издигат над всички други нововъзникващи съперници.

Нещо повече, може би е ненужно да споделяме, че сходно непрекъснато владичество не е градивно за останалите участници в световната система. Ако еднополюсният свят остане неизменен, това ще докара до нови войни в света. Има незабавна потребност външната политика на Съединени американски щати да усвои концепцията, че многополюсният свят е таман справедливия път напред за всички страни.

Така преходът на света към нова световна геополитическа ера, утежняването на световните проблеми, появяването на нови провокации и закани за човешката сигурност, разширението на зони с висока ентропия и радикалното преструктуриране на политическата геометрия на света след разпадането на двуполюсната система и началото на разлагането на еднополюсния свят, разкри обща за всички страни и нации витална нужда.

Нейният смисъл е да сплоти напъните на главните субекти на интернационалния живот за създаване на нова парадигма на геополитическата конструкция и развиване на международната общественост през 21 век, която да дава отговор на новите действителности. Анализът на обстоятелствата от спешното развиване на света през последните години демонстрира, че най-приемливият в актуалните условия постоянен и безвреден модел на международния ред е многополюсният модел.

Скъпи другари, благодаря ви за вниманието и още един път изричам своята признателност за опцията да вземам участие и да се причисля. Благодаря.

Превод: Европейски Съюз



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР