Уважаеми съграждани,Уважаеми родители,Във връзка с изявленията и активната позиция на

...
Уважаеми съграждани,Уважаеми родители,Във връзка с изявленията и активната позиция на
Коментари Харесай

Позиция на инж. Владимир Александров, кмет на Община Етрополе



Уважаеми съграждани,
Уважаеми родители,

Във връзка с изказванията и дейната позиция на някогашния кмет Димитър Димитров, в които той нападна новото Общинско управление за ориста на частното съдружие ПФК Чавдар, припомняме, че Общинският бюджет за 2024 година беше признат с 11 гласа „ За ", 1 - „ срещу " и 3 - „ въздържали се ". Г-н Димитър Димитров беше единственият от МК „ Коалиция Левицата! " (ПП „ ЗС Александър Стамболийски " ), който твърдо поддържа бюджета за 2024 година, където за спорт са планувани 150 000 лева

Община Етрополе не приема поставените условия на частното съдружие ПФК Чавдар. Частният клуб е получил финансовите средства, заложени в бюджет 2023 година в размер на 728 000 лева, настрана през 2024 година на футболния клуб ПФК Чавдар са изплатени още 50 000 лева от гласуваните за 2024 година средства.

Община Етрополе няма по какъв начин да поеме отговорности на частно юридическо лице, каквото е обществено изразеното предпочитание на господин Димитър Димитров. Към днешна дата, Общината няма неизплатени средства към ПФК Чавдар. Одит на футболния клуб не е юридически от две години.

Като кмет, аз би трябвало да имам цялостна изясненост за метода на консумиране на общинските средства и тяхната целенасоченост.

Припомняме, че ПФК Чавдар е частно съдружие с Председател Иван Чипев. Съжаляваме, че ръководеното от тях съдружие е взело решение за прекратяване присъединяване на мъжкия тим в ЮЗ трета лига, вместо да търси благоприятни условия за в допълнение финансиране, спонсорства и други за публичната изгода, в името на която то е било основано.

Ръководството на Общината няма никакъв интерес и искания към клуб ПФК Чавдар. За да няма спекулации, Община Етрополе на този стадий стопира всякаква връзка с управителния съвет на футболния клуба.

Уважаеми родители,
Бяха извършени работни срещи за опазване на футбола. Днес също по този начин имахме работна среща с господин Христо Стоичков и ясно заявяваме, че Футболна школа „ Христо Стоичков " ще продължи да действа. За нас е значимо запазването и развиването на всички спортни действия и в частност футбола, както и тренировките на децата да не бъдат прекратявани. В най-скоро време ще уведомим всички заинтригувани страни за подхванатите от нас ограничения.

инж. Владимир Александров
Кмет на Община Етрополе
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР