Уважаеми съграждани, Уважаеми фенове на футбола, Община Етрополе в продължение на години

...
Уважаеми съграждани,
Уважаеми фенове на футбола,
Община Етрополе в продължение на години
Коментари Харесай

Община Етрополе иска яснота и отчетност относно начина на разходване на предоставяните на Сдружение Професионален футболен клуб „Чавдар“ общински средства

Уважаеми съграждани,

Уважаеми почитатели на футбола,

Община Етрополе в продължение на години е главен спонсор на Професионален футболен клуб „ Чавдар “ както посредством обезпечаване на общинско финансиране, по този начин и посредством даване на съответните спортни уреди – общинска благосъстоятелност.

Новият кмет на общината инж. Владимир Александров и екипът му поддържат тази процедура и показват предпочитание и подготвеност да продължат да оказват подпомагане на клуба и да подкрепят развиването на локалния футбол.

Същевременно те носят и отговорността за метода на разходване на общинските финанси и за стопанисването на общинското имущество. В тази връзка няколкократно беше изискана информация от клуба по отношение на метода на консумиране на предоставените от общината средства, само че макар настояването от страна на кмета, досега такава информация не е съответно предоставена.

Липсата на изясненост за метода на разходване на общинските финансови средства от страна на настоящия директорски съвет на футболния клуб е повода за понижените средства за футбола в проектобюджета на Община Етрополе. Поради това че общинското финансиране е главно приходно перо на Професионален футболен клуб „ Чавдар “, със започването на футболния сезон пораждат редица въпроси по отношение на бъдещето на футболен тим „ Чавдар “. Припомняме, че през последните месеци няколко футболисти напуснаха тима, като една от аргументите е неизплатени заплати. В същото време считаме, че футболът в една община не би трябвало да е главен приоритет и най-голямо разходно перо. Освен това, клубът е изцяло частна конструкция, която има опцията да търси и други спонсори, тъй че да не разчита главно на общината да финансира неговата активност.

За решение горните въпроси се състояха две срещи сред кмета на община Етрополе инж. Владимир Александров и представители на Сдружение „ Професионален футболен клуб Чавдар “ и Футболна академия „ Христо Стоичков “. На нея бяха разисквани настоящите проблеми и нуждата да се построи доверие сред управлението на клуба и новия кмет на общината посредством основаване на бистрота и отчетност на изразходването на средствата на сдружението. Кметът обясни на футболистите и треньорите, че тимът, а също по този начин и школата няма да се закриват, а ще се развиват. Инж. Александров също по този начин предложи на управлението на сдружението да бъдат подхванати по-сериозни стъпки за намиране и на нови спонсори на футболния клуб, като по този метод да бъде обезпечено в допълнение финансиране на футбола и в същото време да се облекчи общинския бюджет като се даде опция обществените средства на данъкоплатците да се влагат в обществени, здравни, културни и просветителни действия и за повишение стандарта на живот.

Източник: Община Етрополе
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР