Уважаеми осигурени, пенсионери, партньори,С удоволствие Ви уведомяваме за настъпили промени

...
Уважаеми осигурени, пенсионери, партньори,С удоволствие Ви уведомяваме за настъпили промени
Коментари Харесай

IFC, част от Световната банка, става акционер на ПОК „Доверие“

Уважаеми обезпечени, пенсионери, сътрудници,

С наслаждение Ви уведомяваме за настъпили промени в състава на акционерите на ПОК „ Доверие ” АД. Приветстваме с добре пристигнали IFC, коитостават пряк акционер в ПОК „ Доверие ” АД, с съвсем 10% присъединяване в капитала на Дружеството.

IFC, член на Групата на Световната банка, е най-голямата световна институция за развиване, фокусирана върху частния бранш в нововъзникващите пазари. Тя работи допълнително от 100 страни, употребявайки своя капитал, опит и въздействие, с цел да сътвори пазари и благоприятни условия в разрастващите се страни. През фискалната 2022 година, IFC е насочила рекордните 32,8 милиарда $ към частни компании и финансови институции в тези страни, подкрепяйки частния бранш, с цел да приключи крайната беднотия и да подтиква общия разцвет, до момента в който стопанските системи се борят с резултата от световните наслагващи се рецесии. (Прессъобщение по тематиката на IFCтук.)

През последните години, доста страни и вложители започнаха да обмислят засилена роля на финансовото пенсионно обезпечаване, с цел да стабилизират пенсионните системи и да понижат отрицателния резултат от влошената демографска картина, върху солидарните пенсионни фондове.

Демографската картина на България е изключително тежка и по тази причина е значимо 2-ри и 3-ти дирек от тристълбовата пенсионна система, да се развиват стабилно в бъдеще, с цел да обезпечат по-високи пенсионни приходи на все по-застаряващото население на страната. Вярваме, че участитето на IFC, в качеството на акционер в ПОК „ Доверие ”, ще помогне в този развой.

Ние, работещите в ПОК „ Доверие ”, сме горди, че отговорихме на сериозните условия на IFC и оценяваме високо опцията, в бъдещата си активност, да употребяваме световната експертиза на тази организация. И до в този момент сме се стремили да се придържаме към високи стандарти в корпоративното ръководство, само че също по този начин сме уверени, че те могат да бъдат още по-високи.

Бързо променящатата се среда в целия свят, с навлизането на от ден на ден цифрови решения, във всички бизнеси, както и нуждата от въвеждане на корпоративни и капиталови политики, осигуряващи запазване на околната среда и корпоративна обществена отговорност, са елементи от ръководството на ПОК „ Доверие ” АД, за които, в бъдеще, ще разчитаме на помощта на IFC.

Инвестицията на IFC се прави под формата на покупка на акции на ПОК „ Доверие ” АД, от ATBIH GMBH, което е 100% благосъстоятелност на VIG, като VIG, посредством ATBIH, остава мажоритарен притежател на Компанията, с към 83% присъединяване в акционерния капитал.

Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG) е водещ осигурител в Австрия и цяла Централна и Източна Европа. Около 50 компании в 30 страни са част от тази Група с дългогодишни обичаи, мощни марки и близки връзки с клиентите. Повече от 25 000 чиновници във VIG се грижат за ежедневните потребности на повече от 22 милиона клиенти. Акциите на Групата се търгуват на Виенската фондова борса, от 1994 година, на Пражката, от 2008 година и на фондовата борса в Будапеща - от ноември 2022 година VIG Group има рейтинг A+ със постоянна вероятност от интернационално приетата рейтингова организация Standard & Poor`s и си сътрудничи тясно с Erste Group, най-голямата банка за търговия на дребно в Централна и Източна Европа. (Прессъобщение по тематиката на VIGтук.)

Вярваме, че партньорството сред тези две големи организации - IFC и VIG, КНСБ и останалите акционери на ПОК „ Доверие ” АД, както и продължаващите старания на мениджмънта за положително ръководство, ще доведат до още по-силно чувство за сигурност и задоволеност у всички над 1 200 000 обезпечени в пенсионните фондове, ръководени от ПОК „ Доверие ” АД.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР