Уважаеми министър Бойко Илиев Рашков – да не се окаже,

...
Уважаеми министър Бойко Илиев Рашков – да не се окаже,
Коментари Харесай

Станислав Анастасов към Бойко Рашков: На много места съдър се произнесе, че действията на полицията са били незаконни. Какво прави инспекторатът на МВР?

Уважаеми министър Бойко Илиев Рашков – да не се окаже, че някой различен Бойко Рашков запитвам. 

Така зам.-председателят на Движение за права и свободи Станислав Анастасов стартира въпроса си към вътрешния министър. Повод бе оправданието на Рашков, че защото народните представители от Движение за права и свободи описвали във въпросите си пострадалите от полицейски инспекции лица с две имена, Министерство на вътрешните работи се затруднявало да открие хората.

Г-н министър виждам, че ни се дразните и в тази връзка желая да ви поднеса едно опрощение – по тази причина, че Движение за права и свободи докара демокрацията в България. Продължавайте да ни се сърдите, само че ви убеждавам, че болшинството от българските жители е предостатъчно от този факт, безапелационен бе Анастасов.

Той попита министъра за случай на полицейски произвол в град Тетевен, област Ловеч. По време на предизборната акция през юли 2021 година господин Стефан Добревски – общински ръководител на Движение за права и свободи Тетевен, почитан локален шеф, който гледа животни и прави сирене, а не се занимава с торент уеб сайтове, е заставен да подпише сигнален протокол – обществено и демонстративно.

На какво съображение и в какво се показва съществуването на задоволително данни, които са му били споделени, само че не и показани, с цел да има подобен предупредителния протокол, попита зам.-председателят на Движение за права и свободи. Той настоя да знае и подари е известена прокуратурата, както и какви са по- нататъшните дейности по случая.

По мотив дежурния отговор на Рашков, че Министерство на вътрешните работи не проверява чиновниците си и всички въпроси за тормоз би трябвало да се отнесат към прокуратурата, Станислав Анастасов напомни, че Министерство на вътрешните работи разполага с инспекторат и работа „ Вътрешна сигурност ”. Двата органа могат да ревизират за възможни престъпления чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

Както и на останалите въпроси, Рашков отговори: „ Обърнете се към съответната прокуратура ”.

Ние не разделяме хората на деятели на Движение за права и свободи, деятели на други политически партии. Те са български жители, гласоподаватели. Имат свои изборни права. Така, че ние се отнасяме към лицата, които са ваши симпатизанти, членове, деятели по този начин, както се отнасяме на всички други български жители. Говорите общо, че са осъществени вероятно незаконосъобразни дейности. Аз нямам такива данни, сподели Рашков. И сподели, че на господин Добверски не е публикуван сигнален протокол.

Трябва да си призная не съм сюрпризиран от отговора, доколкото изобщо имаше подобен. Да, по този начин се получава, господин министър, когато се дават устни заповеди. Липсват документи, вие и по тази причина не ни представяте такива, съобщи Станислав Анастасов.

За страдание с тези устни заповеди, с тези описи, с обикалянето на заместник-министри, които да дават указания кой, по кое време, по какъв начин, къде, какъв протокол да му бъде връчен, по какъв начин да бъде гонен, къде да му бъде пратена икономическа полиция, поставихте доста български служители на реда в унизителна обстановка, разяснява още зам.-председателят на Движение за права и свободи. На доста места съдът се произнесе, че дейностите на полицията са незаконосъобразни. И това е постановено със правосъдно решение. Вие доста добре знаете какво следва, тъй като сте бил обвинител, сподели Анастасов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР