Уважаеми кметове на общини,председатели на общински съвети,съветници и служители в

...
Уважаеми кметове на общини,председатели на общински съвети,съветници и служители в
Коментари Харесай

Приветствие на Силвия Георгиева, изпълнителен директор на НСОРБ, по повод 12 октомври - ден на българската община и местното самоуправление

Уважаеми кметове на общини,

ръководители на общински препоръки,

съветници и чиновници в общинските администрации,

скъпи другари,

Денят на българската община и локалното самоуправление към този момент е част от формалния празничен календар на България. Това е самопризнание за фундаменталното значение на българските общини за развиването на страната, за съхраняването на демократичните полезности и за одобряване на заварката сред ръководството и жителите.

Последните четири години изведоха ролята на локалната власт в знак на стабилността и непоклатима опора на страната. Това е заслуга на всички Вас, които преодолявахте вълна след вълна рецесии, инфлация, заболявания, безредие и съхранихте действителните очаквания на хората, смисъла на усилието животът да продължи.

Вие постоянно ще останете на първа линия – хората, които първи срещат болката, проблемите и насладите на своите съграждани. Вие постоянно ще останете последната опора за изгубилите дом, близки и поддръжка.

Тази задача, на която сте избрали да служите, изисква мощ и геройство. Тя е тестване за разсъдъка и възприятията, за решимостта далновидността, за размаха на концепциите.

Времето ще трансформира технологиите и ще сменя постоянно модата на положителните решения, само че умеенето да поставяте на първо място мисълта за ползите на хората постоянно ще бъдат Вашата мощ. Защото всичко, което остава във времето и носи смисъл, е основано с хладнокръвен дух и човещина.

Честит празник!

Силвия Георгиева

Изпълнителен шеф на НСОРБ
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР