Уважаеми господин председател, на председателски съвет Ви казах, че е

...
Уважаеми господин председател, на председателски съвет Ви казах, че е
Коментари Харесай

БСП към управляващите: Дневният ред се определя от договорките ви, а не от нуждите на хората

„ Уважаеми господин ръководител, на председателски съвет Ви споделих, че е безусловно безсмислено да се разисква програмата, която се предлага и Вие през днешния ден го потвърждавате. Предложихте 10 точки, а от програмата са останали още 4. Колеги, имаме 14 точки да гледаме. Миналата седмица сменихте програмата на 70%, а през днешния ден е към този момент на 90% заменена. Смятате ли, че това е естественият парламентаризъм, естественият разговор, който твърдите, че би трябвало да съществува в страната? “. С този въпрос се обърна зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “  Георги Свиленски  към ръководителя на Народно събрание Росен Желязков във връзка предлагането му в дневния ред да влязат 10 нови точки.
От парламентарната естрада Свиленски попита: „ Смятаме ли, че народните представители, които в този момент ще гласоподават програмата, могат да кажат кои точки предложихте? Има ли ги плановете за решение на банките на народните представители? Тези планове обсъждани ли са в парламентарните групи? “, попита социалистът и уточни, че парламентарната процедура не се съблюдава.  
Свиленски се обърна към Росен Желязков: „ Влизате с една папчица под мишница, изчитате 10 точки и казвате: „ Колеги, гласувайте. Бойко Борисов е внесъл 9 от тях и би трябвало да се одобряват, тъй като в случай че не се одобряват става нещо случайно в страната “. Смятате ли това за естествена парламентарна активност? Кажете на българските жители, че въвеждате нововъведение в българския парламентаризъм, че няма да има председателски препоръки, че няма да се разисква по комисии и по парламентарни групи и каквото Вие решите с тази папчица под мишница, ще влизате всяка заран и ще ни информирате какво би трябвало да вършим “, изрази възмущението си зам.-председател на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ и прикани ръководителят на Народно събрание да отдръпна предложенията си, да ги уточни и да даде време на народните представители да се срещнат с тях.
Народният представител от „ Българска социалистическа партия за България “  Борислав Гуцанов  също се обърна към Росен Желязков: „ Господин ръководител, не Ви ли е неловко от това, което го вършиме? Не се ли чувствате най-малко малко неловко пред народните представители и пред българските жители от това, което направихте за следващ път през днешния ден? Как Ви се коства 10 точки, с които никой не е осведомен, да влязат в дневния ред? Отново енергетика. Продадохте всичко за 1 седмица, в този момент в случай че това и това го извършите, няма да има страна. Направо вкарайте да се закрие страната и да завърши всичко. Ако имате някаква сделка да пада държавното управление и би трябвало да извършите уговорките, които сте поели пред някои непознати посолства или посолство и в този момент всичко би трябвало да го извършите за 1 седмица, кажете си го, стойте 160 индивида, продайте страната и да приключим “, сподели социалистът.
Гуцанов също прикани да се отдръпват точките и да се вкара естествен дневен ред,  защото това, което се прави минава границите на рационалното: „ Не правете подлога Народното събрание. Ако вие сте станали такива, най-малко не правете институцията такава “, прикани социалистът.
От парламентарната трибуна  Иван Ченчев  също разяснява предлагането на ръководителя на Народно събрание да се вкарат 10 нови точки в дневния ред: „ Българското Народно заседание изрично отхвърля да бъде в дневния ред на обществото. Явно и Вие, господин ръководител, отказвате да го извършите и освен че отказвате, само че и се съгласявате да участвате в играта на ръководещите, което Ви прави явно подвластен. Вие не сте пръв след равни, Вие сте подвластен ръководител. Искате оттук насетне да Ви назоваваме сламен човек ли? Сигурен съм, че половината зала не запомни точките, които Вие прочетохте. Или в случай че ги знаят, ги знаят единствено водачите на парламентарните групи, които съставляват ръководещата коалиция “, сподели социалистът.
Той попита каква е нуждата тези точки да се гледат в толкоз незабавен порядък и изрази терзанието си, че народните представители няма да вземат осведомено решение, гласувайки ги: „ Всички от ръководещата коалиция сте едни сламени хора, които просто натискат едни копчета. Гражданите чакат други неща от вас, ръководещата коалиция, тъй като ние като съпротива се опитваме да постановяваме различен дневен ред, само че вие не зачитате, че има други проблеми и си го карате по остаряла изпитана скица. Интересно по какъв начин всичко в тази страна, против ползите на българските жители, което би трябвало да мине, минава в петък? Тези петъчни дни наподобява са специфични в страната, щом всичко, което би трябвало да се претупа, да се бърза, се случва в петък. Един различен човек действаше по този начин, в този момент и вие действате по този начин и няма мощ, която да ме убеди, че тази коалиция пази ползите на жителите. Гражданите го схващат, само че би трябвало и вие да го разберете – наподобява няма да се случи тук, а извън, когато стартират митингите “, безапелационен бе Иван Ченчев.
Той се обърна към Росен Желязков: „ Господин ръководител, както вашият водач беше споделил обществено, вземете един барабан или вувузела, обикаляйте села и паланки и да казвате: „ Аз, Росен Желязков, се съгласих като ръководител на Народното събрание, скрих министрите, които няма да дават отговор на въпроси, които касаят вас, жителите “. Ние не сме съгласни това Народно заседание да има подобен дневен ред и да не взема решение проблемите на хората “, изрично съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “.
>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР