>Уважаеми господин декан,С учудване разбрахме, че полулегално и без никакво

...
>Уважаеми господин декан,С учудване разбрахме, че полулегално и без никакво
Коментари Харесай

Скандал! Сръбска пропаганда в Софийския университет!

>
Уважаеми господин декан,

С удивление разбрахме, че полулегално и без никакво съобщение на 20.04.2018г. в Историческия факултет на СУ " Св. Климент Охридски “  в 35 зала се е провело показване на книгата на сръбския професор от Нишкия университет Божица Младенович, която в действителност е дневникът на Коста Воинович-Косовец. Като историк, допускаме, че сте осведомен с неговата персона. И въпреки всичко да подчертаем, че това е индивидът, който дружно с Коста Печаняц е подложил на опожаряване Босилеград, избил десетки мъже, дами и деца и унищожил орисите на стотици българи. Книгата показва доста едностранчиво събитията към така наречен Топлишко въстание, където българската войска е изкарана надали не войска от зверове, пък самите сръбски незаконни чети – като освободители. Искаме да напомним, че през 2017-та година се навършиха 100 години от опожаряването на Босилеград, и с цел да уважи жертвите на сръбските издевателства там, бе даже вицепрезидентът на Република България госпожа Илияна Йотова.

Във връзка с това, господин декан, питаме:

1.     Защо това събитие не бе оповестено измежду студентската и преподавателска общественост в Университета?

2.     Защо не бе поканен нито един български историк или академик, който да показа българската позиция на събитията?

3.     Ще поискате ли от сръбските си сътрудници, реципрочно български историци да показват книги, документи и обстоятелства в Нишкия университет?

Ние от Студентски клуб " Единство и мощ ", бихме желали да ни съдействате при представянето на книгата за организацията  " Въртоп ", а точно " Годен за терористически акции " от Румен Евтимов,  в която са разказани битките на българите против великосръбския национализъм и избавление на Западните околности.

И най-после, господин декан, желаеме да Ви призовем да не се поддавате на великосръбския национализъм, довел до не една и две войни на Балканите, а като декан на Историческия факултет на Софийския университет, преди всичко да отстоявате историческата истина и да не допускате  вмешателство на непознати ползи и исторически фалшификации на територията на Университета. 
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР