Уважаеми г-н председател, явно сте забравили вчера да предупредите служителите

...
Уважаеми г-н председател, явно сте забравили вчера да предупредите служителите
Коментари Харесай

Карадайъ: Продължава лъжата, че Рашков е отговорил на въпроса за полицейския произвол и беззаконията

Уважаеми господин ръководител, очевидно сте не запомнили през вчерашния ден да предупредите чиновниците в Народното събрание, които се грижат за поддържането на уеб страницата на Народно събрание.

Срещу моя въпрос към вътрешния министър Бойко Рашков от 15 декември 2021 година към момента стои статус, че е отговорено. Това не е по този начин. Не съм получил поисканите от мен документи. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ от парламентарната естрада, обръщайки се към ръководителя на Народно събрание Никола Минчев. Карадайъ изиска за получи документи за всички над 20 000 декларирани от Рашков случая на полицейски инспекции по време на изборите през юли и ноември, от които единствено към 200 са стигнали до прокуратурата.

По този метод чиновниците на Народно събрание лъжат българските жители, лъжат народните представители, лъжат министър Рашков, лъжат зам.-председателите, лъжат министър-председателя, лъжат президента на Република България, че е отговорено на моя въпрос, възмути се Карадайъ.

Когато влезем в наличието на отговора, виждаме, че има една преписка, очевидно до Вас, господин ръководител. Моят въпрос до министър Рашков беше различен. На съображение чл.111 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание и на съображение член 138 съм изискал документи за всеки един съответен случай – за полицейщината, за извращенията против българските жители, за гаврата с достойнството и достолепието на уязвимите групи в обществото. В отговора би трябвало, да се съдържат такива документи, а аз документи не виждам – нито в уеб страницата, нито в деловодството на Народното събрание, съобщи Мустафа Карадайъ.

Г-н министър-председател, вашите министри не дават отговор на въпросите на народните представители. Конституцията, в случай че в миналото въобще решите да я изпълнявате, задължава министър-председателя и министрите да дават отговор на въпросите на народните представители, обърна се водачът на Движение за права и свободи и към Кирил Петков, който бе в пленарната зала за блиц надзор.

Явно социалдемократите, наречени като парламентарна група „Продължаваме промяната“, не се интересуват от разпоредбите, а постановат свои правила. За тях няма значение, какво написа в Конституцията и Законите на страната. Това са национал-социалистически способи и способи, сподели още Мустафа Карадайъ. Той още веднъж напомни, че за несъблюдение на конституционните си отговорности министрите, както и всички длъжностни лица, носят съгласно Правилника за организацията и активността на Народно събрание юридическа отговорност.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР