„Уважаеми български граждани, показателно е какво се случи тук в

...
„Уважаеми български граждани, показателно е какво се случи тук в
Коментари Харесай

Нинова: За пръв път в историята финансов министър се отказва от бюджет и обвинява своите в лобизъм

„ Уважаеми български жители, показателно е какво се случи тук в последния един час. Местата бяха цялостни, до момента в който се разпределяха порциите на властта, имаше страст и интензивност, в този момент обаче когато по думите на ръководещите, и освен – по този начин е, гледаме най-сериозния и най-важния закон за бюджета в страната, местата към този момент са празни. Вие сами си правете изводите кой мисли за народа, кой за порциите на властта “.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада.

" Вие сигурни ли сте, че имате непоклатимост по огромния бюджет след вчерашната бюджетна комисия, завършила късно през нощта? “, попита водачът на социалистите.

Нинова уточни по какъв начин е приключило съвещанието на бюджетна комисия нощес – с изявление на финансовия министър Асен Василев, в което той споделя следното: „ Всеки може да го кара през пръсти, стига да се обади на някоя парламентарна група “.

„ Значи самият министър на финансите споделя, че това което през вчерашния ден е станало в бюджетна комисия, е лобизъм. Министър на финансите на ръководещото болшинство упреква ръководещото болшинство в лобизъм. И се отхвърля от личния си бюджет и споделя: „ Аз този бюджет не го признавам за бюджет “, изрази неразбиране от постъпката на Василев водачът на Българска социалистическа партия.

„ Значи в обстановка сме държавният бюджет да е оспорен от министъра на финансите. Сигурна съм, че няма подобен случай в историята на българския парламентаризъм. И вие през днешния ден обсъждате и гласувате двата дребни бюджета, които зависят от огромния и си натискате тук официално едни копчета, без въобще да мислите какво гласувате и допустимо ли е то да се случи “, сподели Корнелия Нинова от парламентарната естрада.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР