Уважаеми български граждани, Първо, искам да декларирам две неща. Няма

...
Уважаеми български граждани, Първо, искам да декларирам две неща. Няма
Коментари Харесай

Нинова: Разкъсахте всички връзки на нашето общество, остана ни едно – семейството и децата, за тях ще се боря докрай


„ Уважаеми български жители, Първо, желая да заявявам две неща. Няма нищо по-отвратително от принуждение над дете, жена, мъж, човек в едва положение и всяко живо създание. Няма нищо по-отвратително. И второ, всеки български жител е свободен след 18 години да дефинира по какъв начин и с кого да живее. И българската конституция споделя, че не може да има дискриминация по сексуален, породист и така нататък принцип. Декларирам тези две неща като безусловно изконни полезности за Българска социалистическа партия “. Това съобщи от парламентарната естрада водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
„ Оттук нататък обаче, доста се преплетоха тематиките за Истанбулската спогодба и Закона за отбрана от домашното принуждение и има за какво “, добави Нинова и сподели решение №17 от 11 януари 2018 година, когато държавното управление на ГЕРБ внесе в Народно събрание ратификацията на Истанбулската спогодба.
„ Тогава нито „ Продължаваме промяната “ бяха в Народното събрание, нито „ Възраждане “, тъй че в случай че обичате – нито ни пришивайте към едните, нито ни противопоставяйте на другите. Тогава, през 2018 година, България беше избавена от Истанбулската спогодба, с помощта на депутатите на Българска социалистическа партия “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.
„ И в красивите думи в Истанбулската спогодба против домашното принуждение, и в красивите думи на закона, импортиран от „ Демократична България “ – зад тях се крият нелицеприятни неща, като в тези контракти, където изпод с дребните букви е записано нещо, което мъчно се чете и което подвежда хората. Тихомълком Истанбулската спогодба и джендър идеологията пълзи в света, в Европа и към този момент в България. В едни такива удобни закони, с едни такива дребни букви “, сподели Нинова. Тя уточни какво съответно в този законопроект Българска социалистическа партия няма да подкрепим и изиска някои от вносителите да изясни някои от понятията. „ Искаме да знаем какво значи „ домашно принуждение с безучастие “, някой може ли да каже от вносителите? “ попита Нинова и уточни, че когато от Българска социалистическа партия са поискали формулировка на това разбиране по време на обществена комисия, Надежда Йорданова от Демократична България е дала отговор, че в случай че някой желае да му дадете да яде и непредоставянето на храна е домашно принуждение посредством безучастие.
„ Представете си, уважаеми сътрудници, че нямате опция да помогнете на някой гладен, да го нахраните – значи вие сте принудител посредством безучастие. А я си представете, че детето ви желае да изяде три шоколада и вие казвате: „ Не, рисково е за здравето ти “, ами ти си родител домакински принудител посредством безучастие, тъй като не искаш да му дадеш да яде трети шоколад “, изясни Нинова.
„ Още нещо, с което не сме съгласни – всяко дете от момента, в който проговори, може да се оплаче от родителите си. Тогава му се назначава длъжностен юрист, тогава го поемат обществените служби, и тогава някое Неправителствени организации, записано по този закон, стартира да го образова. И представете си даже детето да премисли, да реши, че е сбъркало и да желае да си отдръпна жалбата против личните си родители, не може по силата на този закон. Делото продължава и без негово единодушие и съдът няма право да изисква сред него и родителите диалог, медиация, нали приехме закон за медиацията? Нищо сходно, един път станало ли е – детето настрани, то води дело против родителите, длъжностен юрист, обществени служби и Неправителствени организации, което да го образова – по този начин написа в закона “, изясни водачът на Българска социалистическа партия. Тя уточни още, че съгласно Гражданския процесуален кодекс и Закона за лицата и фамилията, с навършване на 18 годишна възраст лицата стават пълнолетни и изцяло способни посредством своите дейности да получават права и да се задължават, а лицата, които не са навършили 14-годишна възраст са малолетни – и вместо тях и от тяхно име, правни дейности правят техните законни представители. „ Значи, по всички български закони едно дете до 14 години е малолетно, след 18 – има всички права, единствено по този закон 3-годишно дете, което преди малко е проговорило, може да се оплаче от родителите си, че не му дават да яде нещо, което желае, само че което би било нездравословно за здравето му – и този родител става домакински принудител посредством безучастие? “, попита Нинова.
„ Уважаеми сътрудници, малко ли са разграничителните линии в българското общество, че желаете да противопоставим и деца на родители? В най-святата човешка единица – фамилията. И тази разграничителна линия ли желаете да постави? “, попита водачът на Българска социалистическа партия от парламентарната естрада.
Нинова приказва и по тематиката за неправителствените организации и уточни, че съгласно оферти от Демократична България законопроект, това могат да бъдат юридически лица, които работят за предварителна защита и отбрана – на лицата, на децата и така нататък, които са се записали. „ Вижте какви права им даваме по закон на тези неправителствени– подготовка и одобрение на стратегиите в образователните заведения, четох ли ви веднъж от тази естрада какво написа в българските учебници? Четох ви, нали? Тези хора ще вършат подготовка на стратегиите в образователните заведения, които и да са те – западни, източни, наши, балкански, европейски, само че някое юридическо лице, записано по този закон ще написа образователните стратегии за българските деца. Е, няма по какъв начин да го позволим това “, сподели Нинова и продължи: „ Поне учебното заведение би трябвало да е държавна грижа. И там би трябвало да се учи българска история, български класици, българско родолюбие и българско схващане “, безапелационна бе тя. „ Следващо, което ще вършат – образование на лицата, провеждани на семинари и конференции, издания и изявления, профилирани услуги за даване на отбрана, помощ и поддръжка на лицата. Национална телефонна линия ще поддържат с нашите, на данъкоплатците пари, на която ще събират персонални данни, а по какъв начин ще ги употребяват? Някой ще ни каже ли? Ето това ще става от тези НПО-та “, сподели Нинова.
„ Съдът в Страсбург се произнесе преди няколко дни и се произнесе по този начин: „ ЛГБТ тематиката не вреди на децата в учебно заведение, лесбийки, гейове, бисексуални, транссексуални и така нататък образования не вредят на децата в учебно заведение. Навръзвате ли нещата? Даваме права на НПО-та да пишат стратегиите в учебно заведение, да изнасят семинари и конференции, а съдът им дава право да преподават ЛГБТ идеология в българските учебни заведения на 3, 4, 5, 6-годишни деца “, съобщи Нинова и даде образец с Литва, където държавното управление е забранило детска брошура, която се споделя „ Сърцето на Амбър “, тъй като образова децата в учебно заведение и в детски градини на хомосексуалност, само че Съдът в Страсбург анулира държавното решение и разрешава разпространяването на книгата. „ Това ли желаете с този закон? “, попита Нинова.
„ След 18 години правете каквото желаете, уважаеми български жители, само че в действителност не би трябвало да пипате децата, тъй като нашата борба е за душите на децата, не е за другите по полова ориентировка, те са свободни хора да вършат каквото желаят, когато са пълнолетни. Не пипайте децата, не им тровете главите още в учебните заведения с тези образования, образования в ЛГБТ “, прикани тя и добави, че против това са Асоциация „ Общество и полезности “, Движение „ Българско семейство “, „ Свобода за всеки “, „ РОД интернешънъл “, „ Български наставнически централен комитет “ и редица други цивилен, фамилни, загрижени за децата организации и асоциации.
„ Някой ме прикани за водачество, като водачеството било да убеждаващ хората, които са те избрали, в противоположното на това, за което са те избрали и в което имат вяра. Уважаема сътрудник от Демократична България, думите Ви „ Призовавам госпожа Нинова, в случай че е същински водач да обеди социалистите и други отвън социалистите, които не желаят това, че това е положително за тях “ – толкоз ми наподобяват едно към едно на една среща, при която ми бяха изпратили делегация от Европа. Тази делегация пристигна в централата, тежка европейска делегация – и когато им обясних, че ние няма да подкрепим това, тъй като българският народ не го желае, тъй като българската народопсихология не го желае, тъй като българската черква не го желае, те ми споделиха: „ Ами значи тези хора са необразовани, значи те не схващат модерното и актуалното и Вие би трябвало да ги убедите, в случай че сте същински водач. Знаете ли какво им споделих и в този момент ще го кажа: „ Или незабавно се извинете на българския народ, или незабавно ми напуснете кабинета “, описа Нинова.
„ Значи българският народ е малоумен, назадничав и стар, тъй като желае децата му да са момчета и девойки и да има българско семейство с майка и татко – това ли желаете да ми кажете? “, сподели Нинова и добави, че някои от полиците употребяват случая, с цел да си играят с думи и с популизъм. „ Позволете ми пръв път от тази естрада да кажа нещо за себе си, да употребявам първо лице, само число, знаете, че в никакъв случай не го върша – приказвам от името на групата и на тези българите, които са ни избрали. Сега ще го кажа от свое име. Няма в тази зала и в България политик, който да е подложен на по-огромен напън да приемем Истанбулската спогодба и джендър идеологията в учебните заведения. Представа си нямате защо става дума, някой тук може би да гадаят, че НПО-тата оказват напън, че разнообразни организации оказват напън, аз ви го споделям от персонален опит – указва се нечовечен напън, върху мен персонално, най-малко от 5 години това нещо да се одобри в българския парламент. 5 години съм устояла, 5 години съм понесла всички удари, на които се сетите, 5 преврата в Българска социалистическа партия съм претърпяла поради това и няма шестия път да ви натисна бутона и да поддържа решение, което ще засипе най-ценното, което ни е останало като общество – фамилията. Разкъсахте всички връзки на това общество, остана ни едно – фамилията и децата, за тях ще се боря до дъно “, съобщи Нинова.
 
>

 
 
 

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР