Уважаеми български граждани, днес на второ четене, тоест официално, се

...
Уважаеми български граждани, днес на второ четене, тоест официално, се
Коментари Харесай

Нинова: Това правителство има две задачи – да въвлече България във войната и да прокара джендър идеологията

„ Уважаеми български жители, през днешния ден на второ четене, т.е. публично, се гледа един закон, който върви още от 43-ото Народно събрание с изменчив триумф. Ние няма да подкрепим този закон, само че преди да кажа причините за какво, желая да слага пред скоби две неща. Първо, „ Българска социалистическа партия за България “ постоянно сме били срещу домашното принуждение и го дефинираме като едно от най-бруталните и тежки закононарушения, с които би трябвало да се бори цялото общество. Второ, считаме, че всички над 18-годишна възраст са свободни хора да вземат решение по какъв начин да живеят, какви каузи да водят, каква поддръжка да търсят. Но нашата грижа е за българските деца. “ Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на разискването на второ четене на промени в Закона за отбрана от домашното принуждение.
От парламентарната естрада Корнелия Нинова изясни: „ Този закон, наименуван благовидно „ Закон за битка с домашното принуждение “ по съществото си съставлява отвод на страната от грижа за българските деца, потърпевши от принуждение, и прекачване на тази грижа на неправителствени организации. По създание съставлява скъсване на последната и най-здрава връзка в българското общество – фамилната. И всъщност съставлява опълчване на избрани групи в обществото едни на други, а в частност – сред деца и родители “, сподели водачът на социалистите и уточни, че този закон прокарва извънредно рискова и нездравословна наклонност.
Нинова уточни, че една от аргументите „ Българска социалистическа партия за България “ да не поддържа закона е, че той позволява, че насилието може да се прави посредством безучастие, като това разбиране е прекомерно необятно и се дава независимост за пояснение какво значи „ домашно принуждение посредством безучастие “: „ И до ден сегашен, към този момент 5 пъти обсъждаме, никой от ръководещото болшинство и вносителите не ни даде определение що е то „ принуждение посредством безучастие “. Единственото нещо, което сме чули – ще го изтъквам, то е от стенограма, тъй като много се злоупотребява в обществото с този факт. На мой въпрос против госпожа Надежда Йорданова в обществена комисия, може ли да дадат определение за „ безучастие “ някой от ПП-ДБ или ГЕРБ, отговорът е: „ Непредоставянето на храна да вземем за пример, е домашно принуждение посредством безучастие “. Стенограма. Това, което споделяме за трите шоколада, в случай че едно дете, болно от диабет, изиска три шоколада и не му дадеш и това е домашно принуждение, почива ето на този откъс на вносителите, непредоставяне на храна на човек, който ти изиска и ти не му дадеш. Това е една от аргументите да не поддържаме закона, тъй като е прекомерно необятно разбиране и дава независимост за пояснение какво значи „ домашно принуждение посредством безучастие “, т.е. опция за корист “, уточни водачът на Българска социалистическа партия.
Нинова съобщи, че това е планувано като закононарушение в Наказателния кодекс, като в член 138 ясно е написано какво съставлява: „ Звучи по този начин: „ Който умишлено не окаже помощ на разположение, за което е задължен да се грижи, и което се намира в заплаха за живота си и няма опция да се самозапази заради малолетство, изнемощялост, болест или въобще заради своята беззащитност, в случаите, когато е могъл да окаже помощ, се санкционира с отнемане от независимост до 1 година или с пробация. Чл. 138 на Наказателния кодекс, ясно написано какво съставлява. Само че тук, вие вносителите, разширявате това разбиране и давате опция отвън съответното закононарушение, някой, на който не е дадена храна да вземем за пример, по думите на вносителите, да заведе иск против родителите си, възпитанието и развъждането да бъде поето от неправителствена организация, която взе участие в Националния съвет и във взимането на решения и така нататък “, изясни водачът на Българска социалистическа партия.
След като изясни първия мотив на социалистите да гласоподават срещу, Нинова аргументира и втората причина „ Българска социалистическа партия за България “ да не поддържа измененията в закона: „ Заличавате понятието „ приемен родител “ и го заменяте с израза „ лице, на което са предоставени грижи за детето “ или „ лице, на което детето е поверено “. Кое е това лице? Защото статутът на приемния родител е разказан доста ясно. Има го в законодателството, явен е кой е и да се търси отговорност на подобен приемен родител. А това какво е? Какво е „ лице, на което за предоставени грижи за детето “? Физическо, юридическо, Пешо, Гошо или някое Неправителствени организации, финансирано извън, тъй като по-нататък става дума и за това? На кого давате българските деца Ви питаме с този закон? “, попита Корнелия Нинова.
И продължи: „ Следващо, уголемява се кръгът на профилираната услуга, като се добавя, че и децата могат да се употребяват от тази профилирана услуга. И описът става дълъг. Националният съвет, който създавате, позволява неправителствените организации в него да вземат участие във вземането на решение, в предварителни защити, стратегии и така нататък, а от другата страна – да дават профилирани услуги, на деца. Тоест тези, които взимат решенията, от другата страна дават услугата и включвате децата в тази услуга. Прозрачен ли е към този момент замисълът, който сте вложили в този закон? За никаква битка с домашно принуждение над дами и деца не става дума. Става дума за преодоляване на българските деца, за промиването на мозъците им, за развъждане от НПО-та, за откъсването им от родителите, тъй като има текст, че малолетно, малолетно дете, може да заведе дело против родителите си, да вземем за пример за безучастие, че не му е дадена храна, съгласно Надежда Йорданова. Това дело се поема като отбрана от неправителствена организация, това дете се отделя от фамилията, дава се на разположение, на което са предоставени грижи на детето, това лице взе участие в Националния съвет, където се взимат решенията и в това време има пари, с които да даде тази обществена услуга на детето. Виждате ли затворения кръг? “, попита водачът на социалистите.
„ Обръщам се към ГЕРБ най-много. В предишното Народно заседание вие не подкрепихте този закон, последният миг на второ четене. Какво ви обърна през днешния ден? Законът е същият. Защо в този момент го подкрепяте? Мога да дам хипотетичен отговор “, сподели Корнелия Нинова.
И съобщи: „ Правителството и това болшинство на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ има сложени две задания – едното е да вкара България във войната, другото е да вкара джендър идеологията. И когато изпълнят тези две задания, това държавно управление ще се саморазпусне “, сподели Нинова.
Лидерът на социалистите изясни, че в законопроекта има специфичен текст, който споделя по какъв начин се финансира Националния съвет и попита:  „ Каква администрация спомагателна му се основава, какъв брой пари от бюджета би трябвало да му се обезпечат? В интерес на коректността написа, че НПО-тата не се финансират от българския бюджет, а от други бюджети. Ние знаем, че те се финансират от други бюджети. Така че има очакван текст и за финансиране и за администрация на този съвет и за продължаваща процедура за финансиране на НПО-та от други бюджети “.
Нинова отхвърли спекулациите, че социалистите не поддържат регионалните центрове: „ Питате за какво не поддържаме регионалните центрове? Та ние сме го предложили в нашия закон и вие го отхвърлихте. Как по този начин твърдите, че не поддържаме регионалните центрове? Точно противоположното. От 44-тото ги предлагаме и вие настойчиво с други сформира в Народно събрание ги отхвърляте. “
Тя изрично съобщи, че никой не е оспорил равните права сред мъже и дами: „ И тъкмо ние, социалистите и левите хора в света, се борим за това от десетки години. И няма да се откажем. И това няма нищо общо с обстоятелството, че вие оферирате българските деца да бъдат обучавани от НПО-то, да водят каузи против родителите си като малолетни, когато те нямат правоспособност в българското законодателство да не могат да се откажат от тези деца. Това няма нищо общо “, сподели Нинова и уточни, че борбата на Българска социалистическа партия е за християнските и фамилните полезности и децата.
Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че хората над 18 години могат да живеят свободно с който и както желаят, само че децата не би трябвало да се пипат. От парламентарната естрада тя сподели брошура „ Сексуално здраве за лесбийки и бисексуални дами “, която се дава на четвъртокласници, а шеф я е донесъл в групата на Българска социалистическа партия в поддръжка на референдума. В тази връзка Корнелия Нинова прикани: „ Обръщам се към всички български жители, към момента събираме подписи за избавяне на българските деца и за свободата всеки, който е друг да живее свободен след 18 години “, сподели в умозаключение тя.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР