Уулвърхямптън, Саутхямптън и Лестър се класираха за четвъртфиналите в турнира

...
Уулвърхямптън, Саутхямптън и Лестър се класираха за четвъртфиналите в турнира
Коментари Харесай

Лопетеги с успешен дебют начело на Уулвс

Уулвърхямптън, Саутхямптън и Лестър се класираха за четвъртфиналите в шампионата за Купата на Лигата, откакто в 4-ия кръг на шампионата отстраниха противници от по-ниско равнище. Към тях се причислява и Нюкасъл, справил се с Борнемут от Висшата лига. Останалите четири мача от този стадий на шампионата ще се играят през днешния ден и в четвъртък.

Мачовете за Купата на Футболната лига в действителност са действителното възобновяване на локалните топ-тимове след паузата поради Световното състезание по футбол в Катар.
 Арсенал възобновява договарянията с Букайо Сака
Арсенал възобновява договарянията с Букайо Сака

Английският национал е притискан да подпише нов договор

Нюкасъл преодоля Борнемут на собствен терен с помощта на автогол на Адам Смит в 67-ата минута. Иначе като държание на терена Нюкасъл държеше топката и контролираше събитията, само че неналичието на задоволително упоритост и на инстинкт пред гола им попречиха да стигнат до ранно попадение. Калъм Уилсън прати топката в мрежата в 56-ата минута, само че попадението беше анулирано поради засада.

Гостите от Борнемут също бяха близо да се зарадват първи в 56-ата минута на срещата, когато Кийфър Мур с глава насочи топката по посока на вратата, само че осъществяване не беше точно и излезе до страничната греда. В 67-ата минута се стигна и до единствения гол в мача, когато Адам Смит не реши вярно центриране от фланга и с глава прати топката в личната си врата.

Лестър Сити нямаше никакви проблеми против играещия в Лига 1 тим на Милтън Кийнс Донс и го победи с 3:0 на неговия терен Блечли. Юри Тилеманс в 18-ата минута откри резултата, а Айозе Перес в 29-ата удвои. В нито един миг от мача домакините от Милтън Кийнс не бяха в положение да основат проблеми на Лестър и пет минути след началото на втората част живата легенда Джейми Варди, главен воин при сензационно извоюваната шампионска купа през 2016-а година, оформи крайния резултат.

Уулвърхямптън може и да има компликации в шампионата, а в този момент се оправи с 2:0 с Джилингам, също от Лига 1 на собствен терен. Мексиканецът Раул Хименес даде преднина на своите от дузпа в 77-ата минута, а в добавеното време Раян Ейт-Нури оформи крайния резултат.

Срещата се разви по подобен сюжет на тази на Нюкасъл и Борнемут, като домакините имаха териториално превъзходство, само че по този начин и не стигаха до голов удар. Хименес, който записва първи мач от август насам, откри от дузпа, която беше отсъдена поради фаул на Чейе Александър от корееца Хван Хи Чхан.

Срещата беше и дебют за новия управител на Вълците Хулен Лопетеги, който подписа контракт малко преди началото на Световните футболни финали. Двама от петимата участници от клуба на Световното състезание - Жозе Са и Рубен Невеш започнаха като титуляри, а останалите трима - Хименес, Хван Хи Чхан и Матеуш Нунеш влязоха от пейката, само че действително осигуриха триумфа.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР